Bűnök és szerelmek - első rész

2013. január 08. - Jasinka Ádám

 A TV2 saját gyártású, amatőr szereplős napi sorozata, a Bűnök és szerelmek. A sorozat egy szappanopera, amit nem a műsor forgatására épített díszletek között, hanem igazi lakásokban, utcákon forgattak. A TV2 a műsort a szintén amatőr szereplős saját gyártású műsora, a Családi Titkok mögé és a saját gyártású Jóban Rosszban elé tette.

vlcsnap-2013-01-08-12h48m19s116_1.png

 Az első részben megismerhettük a szereplőket, a Bodzás családot, a Kapus családot, egy nevelőtanárt, egy lányt és annak barátját. A sorozat színészei amatőrök, és hol jók, hol nem. Nem nevezem meg, melyik karakterek azok, melyek színészei nem tetszettek nekem, inkább azt mondom, aki szerintem jó. A Bodzás család irányítóját, Bodzás Lajost alakító színész szerintem egész jól játszik.

vlcsnap-2013-01-08-12h46m20s213_1.png

 És nem akarok kritikus lenni annyira, de mivel a TV2 az egyik legnézettebb országos csatorna és mert, ha nem mondom el, mi szerintem a probléma a sorozattal, nem fognak minőségibb műsorok készülni.

 Vannak az első részben ötletes megoldások, de a képi világ nem jó. Akadozó, és nincs összefogva, a kameraváltáskor nem figyeltek annyira, hogy ha az előző beállásnál itt állt valaki, akkor a következőben is ott álljon. De ezen lehet javítani. Az összképen alkalmazott megoldások nem rosszak, viszont, amiért majd az értékelésnél is lehúzom az a kerítés melletti egymás felé szaladás, és a lassított jelenet.

vlcsnap-2013-01-08-12h51m32s6_1.png

 A forgatókönyv átlagos, ezek a fordulatok a telenovellákban megtalálhatók, és annyiból más, hogy Magyarországon játszódik. Én is irogatok forgatókönyvet és történeteket is találok ki, tudom, nem könnyű, de a klisékkel tudni kell bánni. És az első részben sok ilyen volt. Az eltitkolt gyerek, erkélyes, Rómeó és Júlia jelenet és a szerelmesek jelenete.

 A párbeszédek sem rosszak, jobbak, mint a forgatókönyv. Nem tudom, improvizálni mennyit kellett a szereplőknek, ugyanis az RTL Klub-os A gyanú árnyékában forgatásánál csak a történetvázlatot kapják meg a szereplők, a szöveget a jeleneteknél improvizálni is kell.

Értékelés: Annyira rossz nem volt, mint gondoltam. Jó sem volt és megmondom, mi az, ami nem jó. A sorozat túl civil, amikor mi próbáltunk filmet készíteni, annál is ez volt, hogy látszott, amatőr. Egy kereskedelmi csatornától ilyent nem várnék el. Kliséket főleg nem.

3/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása