Elementary - Sherlock Holmes a tengerentúlon is nyomoz

2012. december 23. - Jasinka Ádám

 Az idei szezon egyik újonc dráma sorozata, az Elementary, az egyik legjobb sorozat. Idén olyan remek sorozat ok kerültek képernyőre, mint a Matthew Perry-s Go On, vagy a Terry O'Quinn-es 666 Park Avenue. Az Elementary az amerikai egyesült államokbeli Sherlock nagyon jó, vicces és a történetek, ügyek is izgalmasak. Nem szerettem volna, ha tetszik az Elementary, mivel "másolja" a brit Sherlock-ot, ami a legjobb sorozat, de mind Johnny Lee Miller, mind Lucy Liu és az írók annyira jók, hogy jó a sorozat.

elementary3_1.png

 A pilot után már tetszett a sorozat, de nem tudtam nem úgy nézni, mint másolatot. De mivel csak a nevek hasonlítanak a brit sorozatra egyedi lett az Elementary. A történeteket az írók maguk találják ki, nem Sir Arthur Conan Doyle írásait filmesítik meg, és az írók jól dolgoznak, a történetek csavarosak és jók.

elementary_1.png

 Sherlock Holmes magánéletével megismerkedünk, és nem ugyan az, mint a brit Sherlock-ban. Johnny Lee Miller karaktere Londonból költözött New York-ba és függősége miatt bérelte fel édesapja Lucy Liu-t. Sherlock Holmes-nak nincs házvezetőnője, és szerelmét, Irene Adler-t elvesztette. A brit Sherlock a sorozatban ismerkedett meg Irene Adler-rel és szeretett bele.

elementary2_1.png

 A sorozat nagyon jó, a kép színvilága pasztelles és mind a jelmezek, mind a díszletek jók. A sorozat stílusa A mentalistás, vicces és könnyed, a főszereplő pedig kicsit bohókás. Sherlock Holmes gondolkodásmódja pörgős és nyer modorával megbánt másokat.

 A színészek jók, Johnny Lee Miller, Lucy Liu és Aidan Qiunn remek színészek. A rendező és az operatőrök jól végzik a munkájukat.

Értékelés: A sorozat jó, a történetek, amiket az írók kitalálnak frappánsak. A CBS jól választott, 10M-ós átlagnézettséget hoz a sorozat. A brit Sherlock egy része kilencven perc, az Elementary-é negyven perc. A sorozatok vezetése más, de élvezhetőek és jók.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása