Chicago Fire - a tűzoltós sorozat

2012. november 09. - Jasinka Ádám

 Ha valakitől megkérdezzük, hogy tud-e tűzoltós, rendőrös sorozatot mondani, akkor sokan a Harmadik műszakot nevezik meg, mint etalont. Az NBC idén bepróbál egy Harmadik műszakhoz hasonló, de rendőrség nélküli sorozatot, ami főként a tűzoltókkal foglalkozik. Persze a Harmadik műszak is NBC-s volt, szóval házon belül oldották meg a hasonló sorozatot.

chicagofire3.png

 Alapfelállás csak annyi van, hogy végigkövetjük az egyik tűzoltóállomás mindennapjait, és egyesek magánéletét. Robbantások, remek snittek és testközeliség jellemzi a sorozatot, amiben ismerősök arcokra lehetünk figyelmesek.

chicagofire2.png

 A Chicago Fire nem több, mint egy olyan sorozat, ahol egy szakma rejtelmeibe avatnak be a készítők. Láthatjuk a tűzoltók közötti ellentéteket, összetartást, feszültséget, szembesülünk azzal, hogy nem hálás, de nagyon is szükséges feladat a tűzoltóké, és a magánéletük sajnos nem úgy alakul, mint a civil embereké.

chicagofire.png

 A sorozatban ismerős lehet az egyik főszereplő, Matthew Casey-t alakító Jesse Spencer, akit a House Chase-eként ismerhetünk.

 Az első rész izgalmas volt, voltak átérezhető pillanatai. Valamiért azonban nem érzem tökéletesnek ezt a sorozatot. Nem tudom, miért, de tetszett is, meg nem is. Nem az én műfajom az ilyen sorozat.

Értékelés: Érdekes rész volt. Nem volt rossz, de nem volt kiemelkedő sem. A képek, a kamerakezelés, a vágások és a látvány nagyon jó, ez előnye a sorozatnak, mert nagyon szép. Tartalom is volt, de nem fogott meg maga a sorozat. Lehet, már annyi epizódikus sorozatot láttam, hogy ilyesmi történetvezetést vártam, és ezért nem tudom egyértelműen leírni, tetszik-e vagy sem.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása