Már nem a Tények a legnézettebb műsor

2012. augusztus 28. - Jasinka Ádám

 A TV2 annak ellenére, hogy a múlt héten megvolt az őszi szezon felvezető hete a Jóban Rosszbanon kívül nem hozott semmi mást. A nyarat ismétlésekkel töltötte ki, az előző hetet pedig filmekkel. Ez meg is látszik, mivel egy nap főműsoridejét sikerült megnyernie a Tények után.

 Ha beköszönt a televíziós ősz a TV2-nél is, akkor sem lesz sokkal több főműsoridős sorozat. A múlt héten nem volt esélye az RTL Klub sorozatai és filmjei ellen olyannira, hogy a Tények leszorult a pár hete magáénak tudó első helyről.

 Kezdjük a teljes lakossággal. Hétfőn a Nemzeti Ünnep miatt filmeket adtak a csatornák, de a TV2-nek nem sikerült idősávot nyernie, csak a Tények tudott nyerni az ellene futó RTL Klub-os Híradó ellen, de közönségarányban elmaradt tőle. Kedden, amikor visszatért a Jóban Rosszban már felemás az eredmény. A telenovellának köszönhetően a Tényeknek erős a felvezetése, amit még meg is told, szóval ez a páros nem sokszor veszíti el a sávot. A Jóban Rosszban jobban és korábban is kezdett, mint a Barátok Közt, ám a második rész már nem bírt az RTL Klub-os sorozattal. A Jóban Rosszban után azonban a Castle-től már az RTL Klubbé volt az este. Szerdán tisztább a kép, mivel a Tényekig vezetett a TV2, utána azonban az RTL Klub hozta az estét. Csütörtökön az Aktív ismét legyőzte a Fókuszt a héten másodszor, azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy a Jóban Rosszban nyerni tudjon a Barátok Közt ellen. Pénteken az Aktív végégig vezetett a TV2, utána azonban nem sokan választották a TV2 péntek esti kínálatát. A legeredményesebb napja a TV2-nek a szombat. Ugyanis az RTL Klub csak két filmjének végével tudott félórákat nyerni, minden mást behúzott a TV2. A vasárnap azonban az RTL Klub-nak kedvezett, hiszen a Tények és a Napló elejét leszámítva nem volt más nézettebb műsora.

 A célközönségben más a helyzet. Hétfőn a Madagaszkárt többen választották, mint a Dr. Dolitte második részét. Kedden tisztább lett a Castle felvezette RTL Klub-os este, de a fiatalok körében is jobban nyitott a Jóban Rosszban, mint a Barátok Közt. A szerdai napot a Tényekig ismét a TV2 hozta utána azonban csak a fél tizenkettes Tények Este tudta legyőzni az addig nézettebb RTL Klub-ot. Csütörtökön a Teresa nézettebb volt, mint a Tiltott szerelem, és ezzel kicsit megbomlott a jól bevállt Tények felvezetés, de ez a nézettségen annyira nem látszik. A Jóban Rosszban a fiatalok között sem tudott nézettebb lenni, mint a Barátok Közt. Pénteken hasonlóan a teljes lakossához, az RTL Klub nyerte az estét. A változás szombaton van, hiszen a teljes lakosság körében nyerte a szombatot a TV2, viszont a célközönségnél még a Tények című hírműsort is kevesebben nézték, mint az RTL Klub-os Híradót. A vasárnap pedig egyértelműen nem a TV2 napja volt, pedig a nyáron a filmjeivel magasna nyerte az estéket. Most viszont kis különbséggel, de csak a Tények tudott nyerni, közönségarányban viszont nem volt ellensége az RTL Klub-nak.

 A mostani hét lesz érdekes, hiszen folytatódik az NCIS, NCIS: Los Angeles, a Dr. House és a Született feleségek. Hétvégén újra elkezdik adni A katedrális című négyrészes sorozatot, ami az X-faktor ellen kezd.

forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása