Wilfred - egy nagyon állat sorozat

2012. augusztus 26. - Jasinka Ádám

 A sorozat már a második évadát járja, és lehet már túl is van az évadzárón. Ennek és a cikkeknek ellenére csak most kezdtem bele. A sorozat sziktom, a furcsább fajtából. Nem a kommersz vígjátokok sorába tartozik, hanem a kicsit bolondabb fajtába.

wilfred.png

 Az alapötlet az, hogy a főszereplő ügyvéd, Ryan megpróbál véget vetni kilátástalan sorsának. Azonban ez nem sikerül. Másnap, mikor a szomszéd lány eljön hozzá fordulatot vesz az élete. A lány megkéri, hogy amíg nála végzik a kártevőírtást vigyázzon a kutyájára, Wilfred-re. Azonban Ryan nem kutyaként látja Wilfred-et, hanem emberként, vagyis kutyajelmezbe bújt emberként. A kutyát mindenki más kutyának látja és így is kezelik.

 Nem egy aranyos kiskutya Wilfred. Bizarr és szokatlan dolgokat művel, már a kutyákhoz képest. Ezeken felül persze megpróbálja direkt bajba sodorni Ryan-t, akivel az első rész végére összehaverkodnak.

wilfred2.png

 A főszereplő Elijah Wood és Jason Gann. Előbbi Ryan-t, utóbbi Wilfred-ed alakítja. A sorozat egyébként az ausztrál változat amerikai átgondolása. A készítők azonban ugyanazok (Jason Gann és Adam Zwar), szóval jó kezekben van az amerikai változat.

 Az első rész után úgy érzem jó ez a sorozat. Mondjuk nem egy tipikus szitkom és nem is a szokásos elemek jelennek meg benne, de talán pont ezért jó. Az első részben egyébként olyan poén nem volt, amin felnevettem, de mosolyogtató részek voltak és valamiért érdekel.

Értékelés: Nem tudom pontos hol, de valahol már írtam, hogy egy szitkomnak számomra hoznia kell valami újat. Belátom ez nem könnyű, de nem elég manapság egy olyan sorozat, amely hasonlít a Jóbarátokra, az Egy rém rendes családra vagy a Házi Barkácsra. Ez csak három példa a tipikus szitkomokra, amikkel megpróbálkoznak szinte minden évben és kevés jön be belőle az embereknek. Újdonságnak, valami ötletességnek kell bennük lennie ahhoz, hogy az jó legyen. Az idei szezon például hozott egy Veep-et. Politikai sziktom sok van, mint például a Yes, minister, de a Veep pont tudott újdonságot. Igaz, hogy az angol, The Thick of It-nek az amerikai változata, de a készítő ugyanaz, szóval nincs nagy különbség. De vehetjük még ide a New Girl-t is, ami kicsit hasonlít a Jóbarátokra, de csak kicsit, és a hasonlóságokat is bele kell magyarázni, mert elsőre nem tűnik fel. Mellesleg szerintem a New Girl humorilag jobb, mint a Jóbarátok. A Wilfred is talált újat, amit eddig senki sem próbált ki a televízióban. Igaz, hogy kicsit elrugaszkodott a témája, de valamiért bejön az embereknek. A kezdés jó volt, de megvárom mi bontakozik ki bennem.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palmer Eldritch 2012.08.27. 00:44:04

Hááát :(
A karakterek sajna nem fejlődnek. Egy idő után kezd unalmas lenni, hogy az rohadt kutya mindig átveri a főhőst aki folyamatosan bénázik.
Az első évad utolsó és a második évad első része viszont rendben van. Itt egy kicsit megcsavarták a történetet, de ezután minden vissza az eredeti kerékvágásba. Az említettek ellenére legalább mutat újdonságot.
Ajánlom figyelmedbe a Wonderfall sorozatot, sajna csak 1 évados, de remek.

karnak 2012.08.27. 04:09:01

Wilfred us s01e01 kriktika? 2012 augusztusban? Minek, kinek, wtf?!

Mondjuk ha harom ember olvassa es nem jobaratok jut eszebe (sajnos igen, a bloggernek is, de konyorgom 2012-ben tok mas kapcsan az meg hogy keveredett ide??) akkor mar okes lehet, de ennel azert kicsit elorebb tartunk.:)

Amugy van jellemfejlodes...az egesz sorozat minden resze a jellemfejlodesrol, jellemvonasokrol szol, nem is ertem ezt a kommentet.
süti beállítások módosítása