Évadminimummal búcsúzott Friderikusz

2012. június 04. - Jasinka Ádám

A Legyen Ön is Milliomos közel három év kihagyás után tért vissza mondhatni a harmadik évadával, a harmadik műsorvezetővel. A kezdeti szép számok után azonban csökkeni kezdett a műsor iránti érdeklődés, már ami a célközönséget (18-49 éveseket) illeti. Kijelenthető, hogy az idősebb korosztály, vagy éppen a 18 év alattiak (bár ezt kétlem) kedvelik. Ez meg is látszik a nézettségen. Tizennégy adásból csak hat tudott 1M fölé menni, viszont három adás nem érte el a 900 ezret. De úgy látszik keretbe foglalták a műsort, mivel évadmaximumon az első adás, évadminimumon az utolsó adás volt.

loim_1.PNG

 Ahogy a grafikonon is látszik a teljes lakosság (kék) körében nagy volt a zuhanás, mintegy 520 ezer nézőt vesztettek az első és az utolsó adás nézettsége alapján, a célközönség körében (vörös) 260 ezer néző pártolt el a műsortól. Ha az átlagot nézzük, teljes lakosságnál a kevés milliós adás ellenére 1 001 979 néző tartott átlagosan Friderikusz Sándorral, míg a reklámozóknak fontos célközönségnél 331 174 néző az átlag.

 A nézőszám ellenére folytatódni fog a műsor, igaz az RTL2-n. A LÖiM eleve a kettes RTL Klub-re készült, csak felfuttatás, reklám céljából, biztos nézőbázis kialakítása végett került adásba tizennégy epizód. Ha az átlag fele kitart az RTL2-n, és nézi (az oda elvileg napi szintűre készített) műsort, akkor már sikeres lesz az új csatorna, annak tekintetében, hogy kábelesen fogható lesz csak a magyar 2-es RTL.

 Hosszabb távon azonban lehet, nem is emelkedett volna a nézőszám, sőt. Bár mostanában minden csökken, köszönhetően a jó időnek. De mind azt tudjuk, ez nem kifogás, a célközönség a fontos, és közepesen teljesít a műsor ebben a csoportban. De ezen túl, élménydús műsor volt, lehetett izgulni és sokat nevetni, szórakozni. Én mindenképp csatlakozom majd az RTL2-n futó folytatáshoz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása