LÖiM Friderikusz Sándorral - vége az 1. évadnak

2012. május 31. - Jasinka Ádám
  •  Hej, Jancsika, Jancsika, miért nem nőttél nagyobbra? hó végén hun a bér?

 Nem hittem volna, hogy lesz valaha egy ilyen műsor a televízióban itthon, mint a megújult Legyen Ön is Milliomos, ami persze nem játékszabályait vagy stúdiót tekintve újult meg, hanem a műsorvezetőt és a stílust tekintve. Azt követve, hogy Vágó István nem vállalta el újra a műsor vezetését, az RTL Klub, azt hiszem egyik legjobb döntése volt idén, hogy felkérte Friderikusz Sándort műsorvezetői posztra. A műsor átmenet a kvízműsor és a Friderikusz Show között. És pont ezért jó, ugyanis Fábry Sándor m1-re való költözésével kiesett egy heti/kétheti beszélgetős, vicces 1-2 óra hosszú műsor az RTL palettájáról. A LÖiM-mel pedig sikerült két legyet ütni egy csapásra.

 A szerkesztők is rájöttek, hogy a 100 000 Ft alatti kérdésekhez nyugodtan lehet tenni triviális dolgokat, megspékelve nyelvtörőkkel, hülyeségekkel, kreatív válaszlehetőségekkel, melyek a játékosok és a nézők szórakoztatására, valamint néha Friderikusz zavarba hozására vannak. A kérdésírókra sokszor tesz megjegyzést maga Friderikusz is: "Képzelje el, ezért valaki pénzt is kap.".

löim1.PNG

 A másik dolog, ami talán Friderikusz mellett a legnagyobb húzása a csatornának, az a casting. Zseniálisabbnál zseniálisabb játékosokat sikerült összehozni, akik hozzájárultak ahhoz hogy minket, nézőket elszórakoztassanak, illetve a műsorvezető idegeire menjenek. 

 A műsor felvonultatott jobbnál jobb pillanatokat. Ezekből szemezgetnék, csak a teljesség igénye nélkül, mivel nem szeretnék egy 100 videóból álló bejegyzést. Viszont mindenkinek ajánlom a hivatalos honlapot ahol az eddigi összes adás fent van és a jobb pillanatok külön videóban is megtalálhatók. Nézzük akkor a pillanatokat, persze nem sorrendben, csak ahogy eszembe jutottak.

 Első ilyen a nem is oly régen lement adás, amiben egy "troll" volt a játékos. Okos, és művelt játékos volt, sok pénzt is vitt el (ha jól emlékszem 800 ezeret), azonban nem erről fognak rá emlékezni. Nevetése, megjelenése és megszólalásai, párbeszédei Friderikusszal maradnak emlékezetesek. Én mindenesetre könnyesre nevettem magam, azalatt amíg ő játszott.

  • Magára bízzák a királyi palástot?
  • Rám.
  • Miért mondja hogy rám? Én soha nem bíznám magára, a locsolómat sem.
  • Nem kérem a locsólóját, köszönöm.

 A következő akire így visszaemlékszem az a színész jelölt, ha jól emlékszem nem sikerült felvételt nyernie az iskolába. Midenesetre nagyon szórakoztató jelenség volt, főleg mikor a beceneves gondolatmenetét fejtegette.

  • Az emberek a becenevüket általában a nevükről kapják. Mint például Friderikusz Sándor, Fridi.

 A másik páciens, aki összeakasztotta a bajszát Friderikusszal egy fiatal hölgy volt. Itt is akadtak érdekes összetűzések, a jókedv megvolt, és ez a hölgy is rettentő tudott nevetni és párszor be is szólt Friderikusznak, az öltözetére, beszédére, mindenre kicsúszott egy-egy megjegyzés, amire a műsorvezető felkapta a fejét. Jó társaság volt ez is.

Ki ne emlékezne a taxisofőrre, akire egyszer rá is lőttek munka közben, nem mellesleg fuvarozta a műsorvezetőt is. Ráadásul elég jól irányította a műsort, a még "kezdő" első adásokban. Jó dumái és megjelenése volt.

  • Ez egy fogós kérdés. Csináljak úgy, mintha nem tudnám?

 Úgy érzem nagyon nem kellene több videót beillesztenem, ezek nagyjából fedik a műsor színvonalát. Persze csak a viccesekből válogattam, pedig akadtak milliós kérdések is, sőt majdnem 5 milliós nyertes is. Búcsúzásképp még egy képet is teszek, és előre elnézést kérek, mert nem épp előnyös, de épp szórakoztató ez a pillanat.

löim2.PNG

 Értékelés: Mindenképpen jó ötlet volt visszahozni ezt a majdnem 3 éve pihentetett műsort, és kijelentem jó lett. Érdekes biztosan. Viszont ehhez kellett az is, hogy jó legyen a játékos casting és a műsorvezető, valamint e kettő között az összhang, hiszen többnyire minden játékossal jól jött ki Friderikusz és jó műsorokat hoztak össze. Nem hiszem, hogy lekerül a képernyőről, már csak azért sem, mert elindult az újabb promóciós videó arról, hogy lehet jelentkezni. Az már biztos, hogy nem az RTL Klub-on, hanem az RTL2-n fog folytatódni a műsor. Én várom és lehet, hogy nyáron végigpörgetem újra az eddigi 14 adást, hátha felfedezek valami újabb kis poént, ami felett elsuhantam elsőre.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása