Legyen Ön is Milliomos - nézettség

2012. május 01. - Jasinka Ádám
 

 Friderikusz Sándorral, új műsorvezető személyével harmadjára is útnak indította a Legyen Ön is Milliomos című vetélkedőjét az RTL Klub.

 A személyes véleményem a műsorról, hogy remek. Friderikusz beválasztása a műsorvezetői pozicíóba a LÖiM-be nagyon jó választás volt. Én a Vágó Istvános időszakot is szerettem, de az picit mondhatjuk már megöregedett, gondolok itt a régi igazi intellektuális vetélkedőre. Ellenben az RTL Klub felajánlotta Vágó Istvánnak azt, hogy újraindítják a műsort, és lehet (legyen) újra a kvízmester, de nem vállalta el, mivel a csatorna nem akarta megvalósítani az egyik műsorötletét, és ezen ötletet a Story4 viszont bevállalta. Mondhatjuk elcsábult a saját gyermeke iránt Vágó István. És innentől jött Friderikusz Sándor. Aki elsőre tűnt csak bizarr választásnak.

 Látva "x" db részt ki tudom jelenteni, hogy nekem tetszik ez a megújult műsor. Ötvözi a régi klasszikus játék szabályait, kérdéseit Friderikusz Show-s elemekkel. Gondolok itt szó szerint Friderikusz Sándorra.

 Az új műsor vicces, több mint szórakoztató. Sokan hiányolják belőle a milliós kérdéseket és az új műsor rovására írják azt, hogy sok benne a hülyéskedés. Nem sokszor értek ezen kételkedőkkel egyet. Sok jó pillanata van a műsornak egyet ki is emelnék, ha nem láttak az emberek eleget a reklámok utáni promókban. 

 Na és térjünk át a nézettségre. Csökkenő és hullámzó a műsor nézettsége, többek között a személyes sajnálatomra is.

 Az fenti grafikonon is jól látszik, hogy az első adást leszámítva stabil 700-800-ezres olyan nézőközönsége van, ami a 4-17 és 50+ -os korosztályokból áll. A többi nézőt a 18-49-es korocsoport adja, mely döntően meghatározza a teljes nézőszámot. Bár ezek az adatok átlagosak. Lehet, hogy az adás elején másfél millióan nézték, a végén pedig egy millióan, vagy annyian se, szóval ez egy átlagos, közelítő érték. Persze nézhetnénk az SHR-t is, ugye ami azt méri, hogy mennyien kapcsoltak a műsorra, mely az átlag RTL Klub-os műsoroknál 25% fölött van, ám a LÖiM van mikor, vagyis volt mikor kétszer kikapott a célközönségben a TV2-től, Dr. House-tól. Ez a két alkalom le is olvasható a grafikonról, hiszen kétszer nem érte el a milliót a nézettség.

 Összességében, még pár rész van hátra belőle és jön a nyári szünet, az anyacsatornán. Ugyanis október 1-jén indul az RTL2 (vagy RTLII). És a LÖiM-et eleve oda szánták. Na az RTL2-ről is tudnék írni egy jó kis bejegyzést. Visszatérve a Legyen Ön is Milliomosra, nekem tetszik minden tekintetben, s akinek kell egy kis kedvcsináló, az nézze meg ezt a videót, hogy mire számítson e hét szerdán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása