Stephen King - Bag of Bones

2011. december 04. - Jasinka Ádám

 Külföldi sorozatokról nem sokat szeretnék írni ezen a blogon, elsősorban magyar műsorokra és sorozatokra szeretnék koncentrálni. Külföldi hírekkel, elemzésekkel és minden jóval megtöltött blogok (Sorozatjunkie, Comment:Com) foglalkoznak eleget a külföldi sorozatokkal, műsorokkal. De, egy ideje érlelődik bennem az, hogy írni kellene valahol számomra az egyik legzseniálisabb íróról, Stephen King-ről és az új megfilmesített gyermekéről, a Bag of Bones-ról, magyarul Tóparti Kísértetek. Az eddig adaptációk (Az, Ragyogás, Rémkoppantók...) nem sikerültek valami fényesre, nem lettek rosszak, de sokat vesztettek a könyvek olvasásakor megteremtődő hangulatából, varázsából. És persze Stephen King-et alapból nehéz megfilmesíteni, mert könyveiben többnyire a szereplők, karakterek lelkében zajlanak az igazán drámai, izgalmas fordulatok. Most pedig újra bepróbálkoztak egy könyvadaptációval. Már ezért is jár a dicséret. Az, hogy jó színészeket (Pierce Brosnan) is sikerült találni, az csak hab a tortán.

Az amerikai A&E csatorna vágta bele a fejszéjét ebbe a vállalkozásba, hogy a Bag of Bones-ból egy két éjszakás sorozatot csináljon. December 11-én kerül adásba amerikában, csak nagyon remélni tudom, hogy valamelyik adó itthon is műsorra tűzi. Nem fűzök semmit hozzá, itt a legújabb előzetese, hangulatcsináló. Aki nem olvasott még Stephen King-et (A ragyogással kezdje) annak is ajánlom, de aki már olvasott a mestertől kötelező program. Nem győzöm írni, a trailer zse-ni-á-lis.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása