Kipróbáltuk: Ilyen lesz a megújuló RTL Most

2018. február 01. - Jasinka Ádám

Nagyjából tíz évvel ezelőtt, 2009 őszén indította el az RTL Magyarország azt az interneten elérhető, ingyenes szolgáltatását, melyen a saját gyártású produkciók mellett olyan sorozatok epizódjait is visszanézhettük, amelyek az RTL Klubon kerültek adásba.

rtlmost_uj_5.jpgA megújult nyitólap.

Az eltelt majdnem egy évtized során sokat változott az RTL Most, de most érkeztünk el a rendszer talán legnagyobb léptékű átalakításához. Pár hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy teljesen megújul az RTL Most felülete és sokkal inkább személyre szabott lesz, most pedig kipróbálhattuk, milyen is lett.

Az új RTL Most a nagyközönség számára február 1-től fokozatosan válik elérhetővé, ugyanis kétmillió regisztrált felhasználót kell a régiről az új rendszerre átköltöztetni. A mától már élesben működő új felületre fokozatosan kerülnek fel a tartalmak: saját gyártású és vásárolt produkciók.

A megújult RTL Most, akárcsak a régi, továbbra is ingyenes lesz. A használatához csak regisztrálni kell (e-mail címmel vagy Facebook profillal). A regisztráció után lehetőségünk van arra, hogy beállítsuk, mely műsortípusok, mely konkrét műsorok érdekelnek minket, és kik azok az RTL-es televíziós személyiségek, akikre kíváncsiak vagyunk. Ha ezt beállítjuk, a rendszer a későbbiekben ez alapján javasol majd számunkra tartalmakat.

rtlmost_uj_2.jpgItt adhatjuk meg, miket és kiket szeretnénk látni.

A „Kedvenceket” később a saját profilunkban tudjuk módosítani. A profiloldalunkon van lehetőség a gyerekzár beállítására is a „Paraméterek” menüpont alatt. Ha aktiváljuk a gyerekzárat, akkor a 16 éven aluliak számára nem ajánlott műsorok csak éjjel (22.30 és 06.00 között) válnak elérhetővé. Ez mindenképpen hasznos funkció, ha többen is használják ugyanazt az eszközt.

Az RTL Most kínálatában szereplő minden műsor a lehető legjobb kép- és hangminőségben kerül fel, de akárcsak az HBO GO-n, a legoptimálisabb, akadozásmentes megtekintés érdekében ez mindenkinél a sávszélességhez igazodva változhat.

rtlmost_uj_1.jpgA rendszer mostantól megjegyzi, hol hagytuk abba és onnan folytatja a lejátszást.

A megújult felületen elkülönítve találjuk meg az RTL Klub, az RTL2, a Cool és az RTL Gold műsorait. A színvilág aszerint változik, hogy melyik tévéadón látható az adott produkció. Az Oltári csajok például narancssárga az RTLII logója miatt, míg a kínálatba szintén felkerülő Négyen négy ellen - A családi játszma című vetélkedőnél az RTL Goldnak köszönhetően az aranyszín jelenik meg.

A saját gyártások és vásárolt tartalmak mellett az RTL Most látogatóinak az indulást követő két hétben lesz lehetőségünk élőben is nézni az RTL Klub műsorát is a platformon. Emellett a tavaszi idényben az Európa Liga futballmérkőzéseit, melyeket az RTLII-n közvetítenek, szintén élőben nézhetjük majd akár az RTL Moston is.

rtlmost_uj_3.jpgAz eddig felkerült sorozatok egy része.

Az RTL-es saját gyártások mellett a vásárolt tartalmak között megtaláljuk többek között a Szulejmán, az Elif - A szeretet útján, a Cobra 11, az Odaát, a Volt egyszer két Németország, az „újabb” Dallas és az országos tévépremierként vetített A védelmező epizódjait, és szintén a kínálatot színesíti az X-Akták legújabb évada is. A vásárolt tartalmak pedig kivétel nélkül magyar szinkronnal lesznek elérhetőek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása