Ylvis - A róka után most a fóka

2016. április 24. - Jasinka Ádám

 Nem sűrűn szoktam zenékről, a hozzájuk készült kisfilmekről írni akkor, ha nincs sorozatos kötődésük, de mivel az Ylvis nevű formáció lényegében egy humorista duó, egy már az ötödik évadában járó saját tévéműsorral (I kveld med YLVIS) és rengeteg szkeccsel, így valamennyire van apropója most ennek a bejegyzésnek. A norvég testvérpár, akit szerintem sokan a rókás daluk és klipjük miatt ismernek, nem csak egyszámos előadók, hiszen a What Does The Fox Say? előtt is voltak dalaik, albumuk és a siker óta is folyamatosan ontják az elvetemült dalszövegeket, a hozzájuk készült paródiába hajló kisfilmeket, és a meglepően jó és fülbemászó dallamokat.

ylvisklip.png

 Ugyanis az Ylvis nem csak attól népszerű, hogy hülyét csinálnak magukból, hanem mert tehetségesek, és - legalábbis szerintem - szuper nótákat írnak. A legújabb, március 15-én bemutatott zenéjük a szerelem nyelvéről szól, és hogy az állatok innen se hiányozzanak, ezúttal egy fókát is beletettek a klipbe. Nem tudom, ki hogyan van vele, de imádom, ahogy pedig építkezik a dal, és folyamatosan változik, az zseniális. Ha Norvégia őket küldené egyszer az Eurovízióra, még szavaznék is rájuk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása