Ők kaphatják az idei Televíziós Újságírók Díját

2016. március 22. - Jasinka Ádám

 A tavalyi díjátadóhoz hasonlóan az idei Televíziós Újságírók Díja-gálát is a Vígadóban rendezik meg, ahol tíz kategóriában hirdetnek majd nyertest; kiderül többek között az, hogy ki volt a tavalyi év legjobb műsorvezetője, melyik volt a legjobb hazai gyártású sorozat, és a kisképernyőn ki alakította a legnagyobbat. A március 30-án megrendezésre kerülő díjátadó házigazdája Hajós András lesz.

televiziosujsagirokdija16.jpg

 A tíz kategória három-három jelöltje között vannak számomra igen csak nagy meglepetések. Az Aranyélet dominanciája nem okozott különösebb sokkot, talán a kisebbség táborát erősítem, ha azt írom, nem voltam annyira elragadtatva a sorozattól, de éppen ezért örülök, hogy legalább jelölésig jutott, azaz a díjat megszavazók látták a szerintem zseniálisan jó Egynyári kalandot és az utóbbi évek talán legjobb hazai sorozatát, a Válótársakat is.

 A legnagyobb meglepetést az okozta, hogy a legjobb háromba jutott a jó alapfelütéssel induló, de közel sem annyira jól elkészített A konyha ördöge, amelyben néha több volt a reklámelhelyezés, és a túlságosan is amatőr szereplő, mint a jó pillanat, de elfogadom, hogy van akinek bejött ez a műsor. A kategóriáját szerintem úgy is A konyhafőnök Junior nyeri majd, mert ennél aranyosabb, jobb hangulatú saját gyártás nem igen volt tavaly idehaza képernyőn.

 A showműsorok között idén nincs RTL Klubos produkció, ellenben a másik kilenc kategóriában bezsebelhetik a díjat, bár nem hiszem, hogy az újságírók által az egekig magasztalt Aranyélet nem nyerne a sorozatok és a színészek között, pedig Scherer Péter valami elképesztően jó volt.

Nagyszabású showműsor:

Az ének iskolája (TV2)
Fölszállott a páva (Duna TV)
Sztárban sztár (TV2)

Vetélkedő:

1 perc és nyersz! (RTL Klub)
A kocka (TV2)
Maradj talpon! (Duna TV)

Comedy show:

Gyertek át szombat este! (RTL Klub)
Készhelyzet (Comedy Central)
Showder Klub (RTLII)

Talkshow:

Összezárva Friderikusszal (TV2)
Propaganda (TV2)
Ridikül (Duna TV)

Reality:

A konyha ördöge (TV2)
A konyhafőnök Junior (RTLII)
Szelfi (RTLII)

Női műsorvezető:

Jakupcsek Gabriella
Liptai Claudia
Ördög Nóra

Férfi műsorvezető:

Gundel Takács Gábor
Sebestyén Balázs
Till Attila

Magyar sorozat:

Aranyélet (HBO)
Egynyári kaland (Duna TV)
Válótársak (RTL Klub)

Színésznő:

Döbrösi Laura (Aranyélet)
Gubás Gabi (Válótársak)
Ónodi Eszter (Aranyélet)

Színész:

Olasz Renátó (Aranyélet)
Scherer Péter (Válótársak)
Thuróczy Szabolcs (Aranyélet)

A kép forrása: TMC Communication

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása