Klasszikus vígjátéksorozatokkal újul meg az RTL+

2016. március 01. - Jasinka Ádám

 A magyar RTL-nek két igazán erős kábelcsatornája van, de talán nyugodtan írhatom azt is, hogy a Cool TV hozza rendszeresen a legtöbb nézőt az RTL Klub holdudvarába tartozó "kis" tévéadók közül. A mostanában folyamatosan újabb premierekkel előrukkoló Cool TV mellett a Film+ is jól teljesít, ellenben az RTLII, az RTL+ vagy éppen a Sorozat+ már közel sem büszkélkedhet a házon belüli éllovasokhoz hasonló nézettséggel. Ez persze amiatt is van, hogy az RTL nézőbázisát nem nagyon lehet tovább darabolni, másrészt premier saját gyártás nélkül igazán nem vonzó egyik "ismétlőcsatorna" sem (kivéve, ha olyan stabil közönsége van mint a Coolnak).

rtlplusz2.jpg

 Az RTLII az egyik szívfájdalmam, ha írhatom ezt, ugyanis elég jó kínálattal indult, és menet közben is szépen fejlesztették, de mára sehol nincs a Forró nyomon, a Szombat esti láz, vagy a Legyen Ön is Milliomos!, de még a viszonylag olcsónak számító dokurealityk új részei is eltűntek. A premier sorozatok (Homeland, Az élet csajos oldala, Gyilkos hajsza...) pedig hiába jók, az RTL Klubos saját gyártások ellen nem sok esélyük van, új nézőt pedig nehéz és csak keveset tudnak megszólítani. Az RTL+ nem is olyan régen újult meg, viszont bármennyiszer váltott arculatot vagy műsorstruktúrát, a komédiák mindig is előnyben voltak, és gyaníthatóan lesznek is. Az anno Poén! és Prizma néven is futott tévéadó legnézettebb sorozatai közé tartozik a fiatal felnőttek körében az Egy rém rendes család, de van közönsége mind a mai napig Benny Hillnek is.

 Az RTL+ március 1-től ismét arculatot vált, bár ezt inkább frissítésnek nevezném, mert a szín- és hangzásvilág nemigen fog változni, csak bekerülnek új elemek, felvezető szpotok. Illetve, ami talán a legfontosabb, hogy változik a műsorkínálat; jön egy premier széria, valamint képernyőre kerül jó pár klasszikus vígjátéksorozat is.

 Az RTL+ műsorán jelenleg is látható egy premier sorozat, mégpedig a Chuck, és most hozzá csatlakozik a Rob Lowe főszereplésével készült Jogászok ásza, melyben az ismert színész egy olyan színészt alakít, aki sokáig egy jogi sorozat főhősét alakította, majd miután megszűnt a műsora, azt hiszi, hogy a valódi jogi életben is megállná a helyét. A Jogászok ásza történetéről, szereplőiről és magyar hangjairól ide kattintva tudhattok meg többet. A premier március 4-én lesz.

rtlplusz1.jpg

 Az új sorozatok mellett adásba kerülnek régi klasszikusok is, és elsősorban a brit humor kedvelői járnak majd jól, ugyanis hétköznap esténként a Csengetett, mylord? lesz látható a Benny Hill-show után és a Kisvárosi gyilkosságok előtt. Az RTL+ műsorára érkezik még a Fekete Vipera, a Rowan Atkinson főszereplésével készült fekete humorú, szerintem zseniális és nagyon is vicces komédiasorozat, de láthatjuk még a Waczak szállót is. Azonban nem csak angol, hanem amerikai kultszériák is adásba kerülnek, és hosszú szünet után az RTL+ kínálatába tér vissza a Kaliforniába jöttem, Will Smithszel a főszerepben.

A képek forrása: RTL+ Sajtóklub, screenrant.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása