Itt vannak a Jogászok ásza című sorozat magyar hangjai

2016. február 27. - Jasinka Ádám

 A magyar RTL tévécsatornáin habár láthatóak vígjátéksorozatok, valahogy igazán csak a régi klasszikusok, és egy-két a kivételek közé tartozó újdonság tetszik csak meg igazán a tévézőknek. Az RTL Klub főműsoridejében szerintem nem nagyon láthattunk az elmúlt években szitkomot, pedig nagyon kíváncsi lennék, hogy a magyar nézők körében lenne-e igény hétköznap este a 20-30 perces komédiákra a legnézettebb kereskedelmi adón. Azonban amíg ezt nem tudjuk meg, addig kábelfronton kapjuk az újabb sorozatokat, úgy mint Az élet csajos oldalát (de jó is ez!) és az Új csajt, valamint egy újdonságot, a március 4-én, az RTL+ nevű adón bemutatkozó Jogászok ászát.

jogaszokaszaszinkron.jpg

 Az eredetileg The Grinder címet viselő szitkom egyik főszereplője Rob Lowe, akit szerintem nem nagyon kell senkinek sem bemutatni, de sokan ismerhetik még az állandó szereplők közül Fred Savage (Talpig pácban), Mary Elizabeth Ellist (A tökéletes pár, Felhőtlen Philadelphia) és William Devane-t (24) is. A Jogászok ásza történetének középpontjában a Rob Lowe alakította népszerű tévés színész, Dean Sanderson áll, aki miután véget ér sikeres tévésorozata, a Daráló, melyben egy ravasz és sikeres ügyvédet játszott, hazamegy szülővárosába, és belekontárkodik a családi jogi cég minden ügyébe. Az öccsét, az igazi ügyvéd Stewartot (Fred Savage) bosszantja, hogy bátyja úgy viselkedik, mintha jogi egyetemet végzett volna. Az édesapjuk (William Devane) szintén ügyvéd, őt azonban szórakoztatja az, amit nagyobbik fia csinál és büszke is rá.

 A sorozat magyar változatát Hidvégi Csaba (Rosewood, X-akták minisorozat) rendezi, és míg a Miami-ban játszódó krimi kapcsán azt mondtam, hogy kicsit biztonsági játéknak tűnt a főszereplőhöz Kálid Artúrt választani, addig itt most ezt nem igazán tehetném szóvá. Ez a szereposztás egy kicsit meglepett, de határozottan jó értelemben, és mivel szeretem a kreatív szereposztásokat, ezért ez már most tetszik.

 A főszereplőnek jó sok magyar hangja volt már, és ahogy néztem, az erre a sorozatra választott szinkronorgánum, Varga Gábor eddig csak egyszer, a Városfejlesztési osztályban (Parks and Recreation) hangolta a színészt. Azonban nem csak Rob Lowe kapott "új" hangot, hanem a kinézetre Csőre Gábor-hangú Fred Savage is, akinek Fekete Zoltán kölcsönzi majd a hangját. William Devane-t míg a 24-ben Papp János szólaltatta meg, addig jó pár filmben Szersén Gyula hangján hallhattuk, és most, ebben a szériában is vele élvezhetjük majd. A hölgyszereplőket pedig a roppant impozáns Orosz Anna, Kisfalvi Krisztina, Laudon Andrea hármas fogja szinkronizálni. Köszönet a stáblistáért az RTL Klubnak!

Jogászok ásza (The Grinder)

Rob Lowe (Dean) - Varga Gábor
Fred Savage (Stewart) - Fekete Zoltán
William Devane (Dean Sr.) - Szersén Gyula
Mary Elizabeth Ellis (Debbie) - Orosz Anna
Natalie Morales (Claire) - Kisfalvi Krisztina
Hana Hayes (Lizzie) - Laudon Andrea
Connor Kalopsis (Ethan) - Berecz Uwe
Steve Little (Todd) - Kapácsy Miklós

Magyar szöveg: Jólesz Dávid
Szinkronrendező: Hidvégi Csaba
Stúdió: Syncom

A leírás forrása: RTL+ Sajtóklub
A kép forrása: RTL+ Sajtóklub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása