Itt vannak a Rosewood című sorozat magyar hangjai

2016. február 17. - Jasinka Ádám

 A Cool TV-n mostanában egyre több premier filmet és sorozatot láthatunk a nagy népszerűségnek örvendő klasszikusabb krimik (Dr. Csont, Gyilkos elmék, A mentalista...) mellett. Ezen az adón mutatkozott be a közel tizenöt éves szünet után új részekkel visszatérő X-akták tizedik évada, de a Cool TV-n láthatóak A zöld íjász és a Vámpírnaplók magyar nyelven még le nem adott epizódjai is. Azonban nem csak premier évadok, hanem premier sorozatok is színesítik az egyik, ha nem a legnézettebb magyar kábelcsatornát. A Foglalkozásuk: Amerikai mellett a Coolon lesz majd látható február 22-től hétfő esténként az amerikai FOX-on tavaly ősszel debütált Rosewood című krimisorozat.

rosewoodszinkron.jpg

 A sorozat középpontjában egy Miamiban dolgozó kórboncnok áll, aki saját praxist tart fenn és ha kell, besegít a helyi rendőrségnek is. Úgy látszik amióta Horatio nyugdíjba vonult elkél a napos tengerparton a szakértő kéz. A privát halottkémnek a rendőrökéhez képest sokkal felszereltebb, multifunkcionális laborja van, ő maga pedig nem csak briliáns, hanem menő is. Túlzottan optimista, ez pedig surlódásokhoz vezet közte és a nyomozónő között, akinek ő segít be bizonyos ügyeknél.

 A magyar változatot Hidvégi Csaba rendezi, aki nem is olyan régen az X-akták tizedik szezonjának szinkronját is dirigálta. A főszereplőt, Morris Chestnutot Kálid Artúr szinkronizálja majd és bármennyire is imádom a színész hangját és munkásságát, valahogy ezt a választást kicsit amolyan biztonsági játéknak érzem. Tudom, hogy nem kell mindig túlgondolni a szereposztásokat, nem kell mindig a megszokottól eltérőre törekedni, csak ez most egy kicsit kiszámítható párosítás volt. Akkor persze nem lesz majd egy szavam sem, ha valami elképesztően jól fog működni ez a duó és miért is ne működne? Tipikusan olyan a figura, akire illik Kálid Artúr hangja, talán túl tipikus is. Köszönet a stáblistáért az RTL Klubnak!

Rosewood (Rosewood)

Morris Chestnut - Kálid Artúr
Jaina Lee Ortiz - Huszárik Kata
Gabrielle Dennis - Sági Tímea
Anna Konkle - Nyírő Eszter
Lorraine Toussaint - Kocsis Mariann
Anthony Michael Hall - Németh Gábor

Magyar szöveg: Berzsenyi Márta
Szinkronrendező: Hidvégi Csaba
Stúdió: Syncom

A kép forrása: Cool TV Sajtóklub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása