Zsédával és Frenreisz Károllyal jön A Dal 2016

2015. december 15. - Jasinka Ádám

 A köztévé ötödik alkalommal indítja el jövő januárban A Dal című, Eurovíziós Dalfesztiválra selejtező műsorát, amelyben a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki azt az egy dalt, mely hazánkat képviselheti a jövőre Svédországban megrendezésre kerülő európai, zenei banzájon. Az ötödik évadra, azaz a 2016-os szezonra több fontos elemen is változtatnak a készítők, a leglátványosabb mindenképpen a zsűri cseréje lesz, ugyanis kikerül az ítészi székből az eddig állandó tag Rákay Philip és Csiszár Jenő is. A legutóbbi évad új és legkritikusabb embere, Pierrot azonban egyedüliként marad, ugyanis Rúzsa Magdi sem tér vissza a következő szezonra ítészként.

adal2016.png

 A zsűriben egyetlen nőként az eddig showműsorban csak mentorsegédként és felkészítőtanárként látott Zséda foglal majd helyet. Az énekesnő mellett pedig Frenreisz Károly, zenész-zeneszerző, az LGT és a Skorpió alapító tagja, Both Miklós, kétszeres Fonogram-díjas előadóművész, a Napra és a Both Miklós Folkside zenekarok alapítója, valamint Pierrot fogalmaz majd meg véleményt a dalokról és azok előadóiról. A Dal műsorvezetői az előző szezonhoz hasonlóan ismételten Tatár Csilla és Harsányi Levente lesznek.

 A Dal 2016-ban ingyenesen lehet majd szavazni A Dal applikáción keresztül, valamint a műsor hivatalos honlapján az adások ideje alatt is lehet majd voksolni a továbbjuttatni kívánt dalokra, előadókra és bár a sajtóközleményt azt írja, hogy erre Magyarországon most lesz majd először lehetőség, én nem mennék el szó nélkül a Celeb vagyok, ments ki innen! negyedik évadának döntője mellett, amikor is a nézők az RTL Klub honlapján szavazhattak arról, hogy Baukó Éva vagy Molnár Andrea nyerje-e az aktuális évadot. A Dal jövő évi szezonjában azonban az applikációs és honlapos szavazás mellett lehet majd SMS-ben is szavazni, ha valakinek úgy kényelmesebb.

 A három kvázi selejtező adásba, hivatalos nevén elődöntőbe a tavalyihoz hasonlóan újfent harminc dal jutott be, az előadóik között pedig nagyon sok tehetségkutatóból és A Dalból ismert énekest, eladót és együttest találunk. A versenyzőket és dalaik címét lentebb találjátok.

 A Dal 2016 első adása január 23-án fél nyolckor lesz a Duna TV-n, a három elődöntőt két középdöntő, végül egy finálé követ majd, így február 27-én megtudjuk, ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban.

A versenyzők:

Agárdi Szilvia - It Is Love
B the First - You Told Me You Loved Me
Benji - Kötéltánc
Berkes Olivér - Seven Seas
ByTheWay - Free To Fly
C.E.T. - Free
Egy Másik Zenekar - Kéne közös kép
Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) - Pioneer
Gájer Bálint - Speed Bump
Gáspár Laci - Love And Bass
Group'n'Swing - Szeretni fáj
Horányi Júlia - Come Along
Ív - Love Kills Me
Kállay Saunders Band - Who We Are
Karmapolis & Szécsi Böbe - Hold On To
Maszkura és a Tücsökraj - Kinek sírjam
Misztrál - Reggeli Reggae
Mohamed Fatima - Ott leszek
Mushu - Uncle Tom
Nika - Beautiful Love
Odett - Stardust
Oláh Gergő - Győz a jó
Parno Graszt - Már nem szédülök
Passed
Patai Anna - Colors
Petruska - Trouble In My Mind
Tolvai Reni - Fire
Török Jázmin - Power Of Love
Vásáry André - Why
Veres-Kovács Petra - Singing Peace

A képek forrása: mediaklikk.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása