Scandal – 2x10

2013. március 29. - Jasinka Ádám

 A magyar címén Botrány az egyik olyan sorozat, amelyet nézek, de egy pilot kritikánál, esetleg videók megosztásánál nem foglalkozom többet. Hogy miért? Nem tudom, egyszerűen nem mindig tudok írni róluk, pedig eltervezem, hogy erről vagy arról írok, de valami miatt nem tudok írni sem a történetről, sem az adott epizódról. A Scandal írást is a hetedik-nyolcadik rész óta tervezem, de nagy fordulat, jó volt benne, de valami, amitől libabőrös leszek nem nagyon volt, a tizedik rész pedig megcsillantotta azt, amiért beleszerettem a Scandal-be.

vlcsnap-2013-03-29-11h54m11s37.png

 Az első évad ugye felfogható egy mini sorozatnak, és tényleg egy-két epizodikus részt leszámítva egy korrekt, átívelő történetszálas évadot láttunk, sőt, az egyik legjobb új dráma sorozat lett a Scandal. A vágások, a fényképezőhang, és a pörgős ügymegoldások még mindig zseniálisak és tetszenek, viszont a történet a második évadra leült, köszönhetően talán annak is, hogy az első évad hét része után most huszonkét részt kell megírniuk.

vlcsnap-2013-03-29-11h55m07s79.png

 Az első pár részes, mondhatnám botorkálás után megtalálták azt, merre is kell menni és csavartak a történeteken, izgalmassá, érdekessé és feszültté tették az egész sorozatot. Olivia Pope a mindent megoldó, mindenkit befolyásolni tudó, tényleg ügyes „probléma megoldó” is bajba kerül. Szembesül azzal, hogy ő sem tud mindent irányítani. Ezt a bizonytalanságot jó, hogy meglépték az írók, emberibbé tették Olivia karakterét.

vlcsnap-2013-03-29-11h58m55s57.png

 A másik, ami a dráma szempontjából jó volt, hogy az amerikai elnököt meglőtték. Ezt is ügyesen oldották meg, nem egy rész alatt csapták össze, hanem felépítve, szereplőről szereplőre terelve a gyanút lökték a nézőt a valóságba. És itt érvényesül az, hogy a 24 óta igazi összeesküvéses sorozat milyen kevés van és azokból milyen kevés az igazán jó. A Scandal 24-szerűen idegesített fel, hogy megint áll valaki a háttérben és gátlás nélkül állít félre mindenkit. Kicsit suta még az összeesküvéses szál, nem annyira hatásos, ugyanis érezhető, hogy meg fog oldódni a dolog, nem lesz sokáig az elnöki székben az ideiglenes, számomra ellenszenves elnöknő és az őt irányító férfi. Ezért nem annyira hihető az elnöknő, mint ellenség Oliviáék számára, de a történet szempontjából egy jó lépés volt ezt megtenniük az íróknak.

 A történetet pedig jól kezelik, egyre-másra derülnek ki dolgok, hogy Olivia kit, miért választott a csapatába és velük mi történt. Az például tetszett, hogy Quinn régi dolgai mögött is az a férfi áll, aki az ideiglenes elnöknő döntéseit segíti.

 A mini sorozatnak tekinthető évad után tényleg volt egyfajta elvárásom, hogy hozza azt a szintet a sorozat, azt a feszültséget, amit hét részen keresztül tudott, viszont nem várható el, hogy több részen keresztül, minden epizód tökéletes legyen cliffhanger-rel. Így kicsit, más szemmel nézve az évadot tetszik és élvezhető a sorozat. Nem egy történetszálon futnak az események, ezért sincsenek üresjáratok, unalmas jelenetek a részekben.

Értékelés: A Botrány mindenképpen kiemelkedően jó sorozat, jó színészekkel és írókkal. Az összeesküvéses, az átívelő történetszálas, a nem kimondottam nyomozós sorozatok a kedvenceim. A főszereplőnő, Kerry Washington pedig csinos és a színészi játékával sincs problémám.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása