Berényi Miklós élete és krónikája - websorozat

2013. január 30. - Jasinka Ádám

 Websorozatokat készítenek itthon is, ugye egyszerűbb és olcsóbb, mint rendes televíziós sorozatokat készíteni, és ha nem jó a nézettség nem veszi le a csatorna a képernyőről. A Csalfa karma, a Johnny Gold - A magyar celeb és a MAB a népszerűbb magyar websorozatok, a Barátok Közt paródia viszont egy különlegesen jól elkészített és jó humorú websorozat.

  • Nem jó a TV.
  • Te basztad el Chuck Nórisz?

 A paródiának alaptörténe az, hogy a magyar kormány felkéri Berényi Miklóst és Andrást valamire, amit meg kell tenniük. A miniszerelnök védelme lehet a dologban, hiszen Zsolt és a maffia szervezkedik, és őket kell lefülelni. Az alaptörténete nem tiszta annyira, hogy mi is, de annyit lehet tudni, hogy Klaudia ufó, Miklós egy szemétláda, aki beépült a maffiába, Zsolt pedig nem szobatiszta.

  • Bartha Holmes felügyelő.

 Mindenképpen érdemes bepróbálni a sorozatot. Tíz rész készült el belőle, és vannak nagyon jó részek, amiken többet lehet nevetni, mint a Showder Klub új évadán, ami egy részen kívül nem nagyon tetszett. A Berényi Miklós élete és krónikája olyan paródia, ami trágár, szennyes és gusztuslatan kifejezéseket használ, és így vicces. Persze, itt a kérdés, hogyan lehet egy ilyen vicces, hiszen csak káromkodással nem lehet nevettetni. Igen, nem is lehet, viszont, akik szinkronizálják a sorozatot jól csinálják a dolgukat, a gesztusaik és a játékuk a hangjukkal az, ami miatt lehet nevetni a sorozaton.

  • Nem elég, hogy Hitman-nek csúfolnak...

 A Barátok Közt újraszinkronizálása jól van megoldva, a mondatok illenek a szereplők aktuális mimikáira, mozdulataira. Így lett például majom, majd dühkitöréses ember Laciból. Ezeket kitalálni nem lehet egyszerű, és nem mondhatok sok negatívumot az erőltetett, és nekem nem tetsző részekről, mivel voltak jól eltalált, és poénos jelenetek. Erotikus utalások is vannak a sorozatban, ami miatt korhatáros, de ezek az utalások is viccesek és nem bántóak.

  • Nincsak, járkáló boszorkány. Megszöktél a máglyáról?

 A karakterek közül Miklós és Zsolt a kedvenceim. Miklós beszólásai és interakciói Zsófiaval jók, és Zsolt röfögései és dumái, ahogy beszél, tetszenek. Aki nem annyira poénos szerintem, de a kommentek alapján kedvenc karakter az Gyuszi (Szabi a Barátok Köztben), akit hülyének állítanak be.

Értékelés: Websorozatnak jó és tényleg tetszenek a poénok és a megvalósítás is jó, úgy hogy nem azért készült, hogy pénzt keressenek vele. A Barátok Közt paródiák közül ez tetszik a legjobban azok közül, amelyekbe belenéztem. A legtöbb ilyen szinkronizálásos videó kínos, ez pedig szórakoztató.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása