A Top10 dráma sorozatom

2013. január 20. - Jasinka Ádám

10. Elementary

 Az Elementary a CBS egyik olyan nyomozós sorozata, ami izgalmas, és epizódikus. Az amerikai egyesült államokban játszódó Sherlock Holmes történet csavaros ügyei, ötletes megoldásai és remek színészei miatt van a listán. A brit Sherlock-nál nem jobb, de mindenképpen egy minőségi nyomozós sorozat.

9. Emily Owens, MD

 Az Emily Owens, MD egy aranyos, narrálós sorozat. A főszereplő, aki nem tagadhatná le, hogy Meryl Streep lánya, hasonlóan édesanyjához jó színésznő. A gesztusviláguk hasonlít, és Mamie Gummer van olyan jó a karakterének, Emily Owens megformálásában, hogy nézzük miatta a sorozatot.

8. The Closer

 A Kyra Sedgwick főszerepelésével készült sorozatot sokan nem szeretik, pedig a kábeles sorozatok között az egyik legnézettebb. Nyomozós sorozat, aminek a főszereplője nő, nem sok van. Nem a legjobb, legötletesebb nyomozós sorozat, de az egyik kedvencem, a színészek és a karakterek miatt kedvelem ezt a sorozatot. A magyar szinkronja pedig jól sikerült, ezért magyarul is érdemes nézni a hét évadját.

7. Wallander

 A Wallander a példa arra, hogy az angol sorozatgyártás milyen jó irányt vett, amikor regényfeldolgozásokba kezdett. A svéd író, Henning Mankell regényeiből készült sorozat minőségileg és rendezésileg az egyik legjobb munka a sorozatok között. A táj fényképezése, a komor, szürke hangulatú jelenetek, és Kenneth Branagh színészi játéka teszik élvezetessé a sorozatot.

6. A mentalista

 A mentalista az egyik kedvenc CBS nyomozós sorozatom. A sorozat a könnyedebb nyomozós sorozatok közé tartozik, de vannak benne a történet szempontjából feszes tempójú, ridegebb epizódok. A főszereplő, Simon Baker és Robin Tunney miatt is nézem a sorozatot, ugyanis kettejük interakciói, és Patrick Jane humora, valamint Red John teszik A mentalistát az egyik legjobb epizódikus, nyomozós sorozattá.

amentalista.PNG

5. Egyszer volt, hol nem volt

 A mesevilág és a valóság közötti váltások, a szép jelmezek, helyszínek miatt is kedvelem ezt a sorozatot. A színészek és az írók pedig elvarázsolnak. A gonosz királynőt alakító színésznő, Lana Parrilla és az Emma-t játszó Jennifer Morrison a két legszebb hölgy a sorozatban. Az alakításuk is tökéletes. Izgalmas, furdolatos és különleges a történetvezetése a sorozatnak.

4. Botrány

 A sorozat az egyik olyan sorozat, amit nem lehet részenként nézni, mert olyan jók a részek befejezései, hogy az ember nézné tovább. A Botrány egy olyan ügyvédes, nyomozós sorozat, ami jó díszletek között, szép jelmezekben jó színészekkel játszódik. A történetvezetése egy történetszál köré épül, epizódikus részek is voltak benne, de nem epizódikus a sorozat. Remek írói és színészi munka jellemzi a sorozatot.

3. 24

 A sorozat egy jól elkészített műsor. A jellegét, mármint a 24-es jellegét, az időpontok kihasználtságát az első pár évad után már nem alkalmazzák a készítők. Az óra csak mint reklámszünet előtti és utáni megoldásnak van. Az első, a harmadik évadok a legjobbak. A sorozat írói viszont érezhetően kifogytak az ötletekből, hiszen az első öt évadban vannak ismélődő jelenetek, megoldások, és a terroristák csak bombát robbantgatnak. A hetedik évad viszont ismét jó ötletnek bizonyosult. Jack Bauer sorozat mindenképpen egy olyan dolog, ami egyedüli a sorozatok között.

2. Downton Abbey

 Az angol sorozatgyártás nálam a minőséget jelenti. A Downton Abbey pedig a második maximális pontszámot kapó sorozat. Első osztályú sorozat. Mindegyik színészt szeretem, és mindeki kiemelkedően játszik. Az angol úri világról, az első világháborúról és az általa megváltoztatott emberekről, a szolgálók életéről szóló sorozat  az egyik legjobb dráma szerintem.

1. Sherlock

 A Downton Abbey nem csak azért nem lett az első, mert a Sherlock című brit sorozat volt az, aki először kapta a maximális pontszámot nálam. Steven Moffat és Mark Gattis olyan jól írják meg a sorozat részeinek történetét, hogy az ember csak kapkodja a fejét. A színészek, Benedict Cumberbatch, Martin Freeman és Andrew Scott pedig olyan jó játékkal kápráztatják el a nézőt, hogy libabőrös leszek a sorozat nézése közben. A kameramegoldások, a képernyőn megjelenő feliratok, a rendezés és a zene az, amitől a sorozat nálam az első.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása