Különleges látványvilágú sorozattal tértek vissza az Ezel és A szultána sztárjai

2018. május 03. - Jasinka Ádám

Az Ezel - Bosszú mindhalálig volt a hazánkban talán először képernyőre került török sorozat. A főszereplőt alakító Kenan Imirzalioglu mellett többen is népszerű, kedvelt színészekké váltak belőle idehaza, élükön Baris Falay-jal és Cansu Derével, akit pár éve a Szulejmánban is láthattunk egy rövid ideig.

sahsiyet_uj_torok_sorozat_2.jpg

A színésznő hosszú kihagyás után 2016-ban tért vissza az Anne című sorozattal, mely tavaly véget is ért, hazánkban pedig még nem tűzte műsorára egyik tévéadó sem. Cansu Dere az Anne után rögtön egy újabb széria forgatásába csöppent, melynek idén márciusban volt a bemutatója a török puhutv nevű online tartalomszolgáltató felületén.

Mivel nem tévéadóról van szó, talán ennek is köszönhető, hogy a Sahsiyet (Személyiség) címet viselő széria hangzás- és látványvilága igencsak elüt az itthon megszokott török sorozatokétól. Témája pedig a krimi és a thriller jegyeit ötvözi. Cansu Dere mellett a főszerepben Haluk Bilginert láthatjuk, akit sokan szintén az Ezelből, mint Kenan Birkan megformálóját ismerhetik. Mellettük feltűnik még többek között Metin Akdülger is, akit A szultánában Murat szultánként láthattunk.

sahsiyet_uj_torok_sorozat_1.jpgFotó: Ay Yapim

A Sahsiyet története két emberről szól. Az egyikük Agah, egy hatvanas éveiben járó nyugdíjas, özvegy férfi, aki egyedül él lakásában, ismerősei, barátai pedig szeretik és tisztelik. Az egyik nap azonban az orvosi vizsgálat eredménye alapjaiban rázza meg Agah életét, kiderül ugyanis, hogy gyógyíthatatlan beteg. Amikor pedig a lánya és unokája hazatérnek külföldről, hogy vele éljenek, búcsút inthet nyugodt életének.

A sorozat másik központi figurája Nevra, a rendőrség gyilkossági osztályának egyetlen rendőrnője, és ez a tény igencsak megnehezíti az életét. Keményen dolgozik és elkötelezett a munkája iránt, ám nem egyszerű megtalálnia az egyensúlyt a hivatása és a magánélete között. Bár ennek a két embernek az útjai teljesen más irányba tartanak, egy rejtélyes gyilkosság kapcsán mégis találkoznak egymással.

Ezután pedig már egyiküknek sincs lehetősége arra, hogy visszatérjen korábbi, jól megszokott életéhez, hiszen találkozásuk egy nagy kirakós egyik kis darabkája.

A Sahsiyet gyártója a Végtelen szerelem, a Bosszú vagy szerelem, a Piszkos pénz, tiszta szerelem, a Kuzey Güney - Tűz és víz, a Szerelemben, háborúban és a Hazugságok gyűrűjében című sorozatokat is készítő Ay Yapim produkciós cég. A forgatókönyvet Hakan Günday író jegyzi, az epizódokat pedig a színészként is ismert Onur Saylak rendezi. A főcímzene és a sorozatban felcsendülő dallamok Sertac Özgümüs és Güntac Özdemir munkája.

Tarts velünk a Facebookon is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása