Majdnem sorozat lett a Budapest Noirból

2017. november 29. - Jasinka Ádám

Az újkori magyar krimiirodalom egyik legizgalmasabb regénysorozata Kondor Vilmos öt kötetből (plusz egy előzménytörténetből) álló Bűnös Budapest-ciklusa. Az 1936 és 1956 között játszódó történetek főszereplője Gordon Zsigmond, akinek társaként nem csak felfedezhetjük a korabeli fővárost és Magyarországot, hanem áttekinthetőbb képet is kapunk a "vészterhes időkről".

budapestnoir_sorozat_terv.jpgKolovratnik Krisztián a Budapest Noir című film főszereplőjeként. (fotó: 24.hu)

A ciklus első regényéből, a Budapest Noirból készült filmet november 2-tól láthatjuk a hazai mozitermekben. A film apropóján a wmn.hu most interjút készített Kondor Vilmossal, aki elárulta, hogy már régebben is megpróbálták megfilmesíteni a történetét: "Korábban az HBO vásárolta meg a jogokat, de egyetlen karaktervázlaton kívül ők sem kértek tőlem semmit. Az általuk elkészített nyolc forgatókönyvből - ami egy tervezett sorozathoz készült - egyetlen sort sem olvastam."

budapestnoir_sorozat_terv2.jpgKondor Vilmos, a kötetek szerzője. (fotó: libri.hu)

Az író elmesélte még azt is, hogy az HBO akkori elnöke nagyon lelkesedett a projektért, és ő ezért nem csak az első regény, hanem a további részek, sőt a karakterek jogait is odaadta, arra az esetre, ha a regényeken túl továbbfejlesztenék a történetet.

"Nekem pedig az HBO neve, és az akkoriban látott sorozatai garanciát jelentettek. Úgy gondoltam, ennek a gárdának szabad kezet adhatok, mert a végeredményre mindannyian büszkék lehetünk. Csakhogy ezt a hölgyet egyszer csak leváltották, vagy felmondott - nem tudom, mi történt. De onnantól a sorozat terve hamvába holt. Aki a helyére lépett, azonnal leállította a fejlesztést, ezzel másfél év munkáját és rengeteg pénzt kidobott az ablakon" - zárta Kondor Vilmos.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása