Karácsonykor nézhetjük a legújabb magyar sorozatot

2017. július 10. - Jasinka Ádám

Tavasszal derült ki, hogy a cseh, a szlovák, az osztrák és a magyar közmédia közösen készít minisorozatot az európai történelem egyik legjelentősebb uralkodójáról, Mária Teréziáról. A forgatás a Csehországban található Kromerzsízsben vette kezdetét, majd utána Pozsonyban, Bécsben és Toszkánában is járt a stáb márciustól júniusig.

mariatereziasorozat2.jpg

A felvételek nemrég véget értek és a hazai közmédia bejelentette, hogy a tervek szerint már idén, karácsonykor bemutatják a két, egyenként száz perc hosszúságú részből álló minisorozatot.

A produkcióban négy ország több mint ötven színésze kapott szerepet és mindenki a saját anyanyelvét használja a jeleneteiben. A főszereplőt, Mária Teréziát Marie-Luise Stockinger osztrák színésznő alakítja, férjét, I. Ferencet pedig Vojtěch Kotek cseh színész játssza. A külföldi színészek mellett láthatjuk majd Rátóti Zoltánt, Nagy Ervint, Adorjáni Bálintot és Tenki Rékát is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dor B. Zoltán 2017.07.10. 07:40:04

A magam részéről megelőlegezem a bizalmat.
Mondjuk megelőlegeztem a Kossuthkiflinek is. :-(
süti beállítások módosítása