Pápai Joci képviseli hazánkat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon

2017. február 18. - Jasinka Ádám

Immáron hatodik alkalommal csendült fel A Dal, a köztévé zenés műsora, amely során a zsűri és a nézők kiválasztották, melyik előadó képviselje Magyarországot a nyaranta megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztiválon. A műsornak köszönhetően ugyan 2012 óta mindig bejut hazánk a döntőbe, de csak egyszer sikerült olyan dalt és előadót küldeni, aki ténylegesen a topmezőnyben végzett.

adalnyertesepapaijoci.jpg

Kállay-Saunders András és a Running ötödik helye mellett ByeAlex egy 10., tavaly Freddie egy 19., Boggie egy 20., a Compact Disco pedig csak egy 24. helyet tud felmutatni. Mivel a 2016-os Dalfesztivált az Ukrajnát képviselő Jamala és 1944 című dala nyerte, ezért 2017 májusában Kijevben lesz majd a legnagyobb az eurovízió koncentrátuma. Azaz újfent egy Magyarországgal szomszédos országban rendezik meg Európa legnézettebb zenés showműsorát, amelyen idén Pápai Joci és Origo című dala képviseli majd hazánkat.

Pápai Joci a május 11-i, második elődöntőben, annak is az első felében lép majd színpadra, és bár sok előnyt nem feltétlenül jelent, nem elhanyagolható tény, hogy ugyanebben az elődöntőben énekel majd az osztrák, a román, a szerb és a horvát versenyző is. Talán számíthatunk majd szomszédainktól is a voksokra. Az pedig szintén nem megkerülhető, hogy idén már nem Gundel Takács Gábor lehet a műsor kommentátora, hiszen nemrég felmondott az MTVA-nál.

Fotó: Kaszner Nikolett

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2017.02.19. 10:38:31

Ennél jobb dal nem volt?
Bár, jó lesz ez az Eurovízióra, minőségileg nem lóg majd ki a sorból. :)

Wolf Claw 2017.02.19. 14:04:21

Desmond ez legalább nem tucatdal. Lehet hogy Radics Gigi nem hatotta meg annyira a nézőket mint ez romaszamuráj :)) Csumidázlak :D
süti beállítások módosítása