Március elején elbúcsúzunk egy magyar sorozattól

2017. február 13. - Jasinka Ádám

Az elmúlt két évben olyan sok magyar sorozat indult, mint előtte évekig soha. A hazai sorozatgyártás új időszámítását olyan szériák kezdték meg mint a Hacktion (és Újratöltve), a Társas Játék, a Terápia és a Munkaügyek - IrReality Show. Ezek közül az első már befejeződött, a második elvileg folytatódhat, a harmadikról nincs sok információ, a negyedik pedig jelenleg is képernyőn van - de már nem sokáig.

munkaugyekvege.jpg

A köztévé 2012-ben indította útjára a Dumaszínházasok, Litkai Gergely, Hadházi László és Kovács András Péter által jegyzett munkahelyi szitkomot, a Munkaügyek - IrReality Show-t olyan színészekkel a főszerepben mint Molnár Piroska, Murányi Tünde, Mucsi Zoltán és Elek Ferenc. A friss, és remek humorral megfűszerezett epizódok hamar a közönség kedvenceivé váltak, és a második évad alatt nem volt ritka, hogy a fiatalok körében nézettebb volt, mint az előtte futó Fábry, vagy Bagi-Nacsa műsora.

Az író- és szereplőcserék miatt azonban fokozatosan csökkent a sorozat minősége, és sok rajongó elpártolt a Munkaügyektől. Ennek ellenére rendületlenül készítették a folytatásokat, néha-néha azért előrukkolva igazán sziporkázó, a régi fényt idéző epizódokkal. Amikor a köztévé tavaly berendelte a hatodik évadot, akkor még nem volt biztos, hogy ez lesz az utolsó felvonás, a forgatás befejeztével azonban világossá vált; itt a vége a Munkaügyek történetének.

Március 2-án este, Litkai Gergely által jegyzett dupla résszel és igazi sztárparádéval köszön el a nézőktől a széria. Visszatér Lengyel Tamás, Csuja Imre, Gáspár Tibor és Márton András, valamint beugrik még Csonka András is. A sorozatzáró epizód spoileres történetét a TOVÁBB-ra kattintva olvashatjátok el, ha nem bánjátok, hogy előre megtudjátok, mivel zárul a 152. epizód, a Munkaügyek - IrReality Show. Azonban a finálé után sem maradunk köztévés szitkom nélkül, mivel érkezik a Tóth János.

Spoiler-veszély!

6x24: Timi és Karesz esküvőre készülnek, amit Botond remek PR-lehetőségnek gondol a hivatal számára. Mivel apja nem avatta be a megszűnési tervekbe, kínos helyzetbe kerül, amikor Sárvári-Pinczés megpróbálja eltávolítani a sajtó képviselőit. Számos régi kolléga, így Folyami kartárs is feltűnik, aki magával hozza méheit. Az esküvőn fellép Csonka Pici, és végül Sárvári-Pinczés vállalja magára az anyakönyvvezető szerepét. A rendezvényre kiengedik a zártosztályról Ondot is, ám amikor mikrofonhoz jut, számos kínos és leleplező információt hoz a jelenlévők, így az újságírók tudomására. Csonka Picit megtámadják Folyami méhei, Sárvári-Pinczés rokkanthelyen parkol és lelepleződik, a hivatal pedig végérvényesen megszűnik. Imre magányosan tolja nagy nehezen megszerzett székét a naplementében.

Forrás: MTVA/Megafilm

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása