Itt vannak a Tíz kicsi katona című sorozat magyar hangjai

2016. május 27. - Jasinka Ádám

 A legtöbb ilyen szinkronhangos cikknél nem tudok az adott sorozatokhoz kritikát linkelni, mivel többnyire a magyar változatok miatt kezdek bele mostanában újdonságokba, de ennél az Agatha Christie-feldolgozásnál egyszerűen nem tudtam kivárni a magyar premiert, hiszen elég volt csak a szereposztást megnéznem, hogy tudjam, ezt látnom kell. A három részes angol minisorozat pedig fantasztikus lett, ugyan ismertem a történet végét, de így is sokkoló volt, őszinte és nyers, a hangulat lenyűgöző.

tizkicsikatonaszinkron.jpg

 Aki nem ismerné a Tíz kicsi katona (vagy Tíz kicsi néger) történetét, annak annyit elárulhatok, hogy egy olyan csavaros, izgalmas krimi, amelyből csak nagyon kevés létezik mind könyv, mind sorozat (vagy akár film) formájában. A sztori szerint tíz, egymásnak vadidegen ember meghívást, vagy éppen munkát kap egy a világtól elzárt szigeten, ahol a vendéglátójuk nagyon furcsa játékot űz velük, és amelynek a végén mind halottak lesznek, egytől egyig. A sorozat magyar premierje június 18-án lesz a Cinemaxon.

 Nem győzöm hangsúlyozni, hogy remek lett ez a három részes sorozat, és mikor megláttam, hogy milyen szereposztást kap a magyar változat, és hogy ki is rendezi a szinkront, akkor olyan széles mosolyra húztam a számat, mint mostanában egyik másik új szereposztásnál sem. A Tíz kicsi katona magyar szinkronját ugyanis Dóczi Orsolya rendezi (nem lehet elégszer megköszönni a Kingsmant), az ismertebbnél ismertebb színészeket pedig a szinkronszakma krémje szólaltatja meg. A Trónok harcából is ismert Charles Dance-t most is Dunai Tamás szinkronizálja, mellette pedig hallhatjuk még többek között Kubik Anna, Kiss Eszter, Kőszegi Ákos, Simon Kornél, Háda János, Schnell Ádám és Czető Roland hangját is. Köszönet a stáblistáért az HBO-nak! A magyar hangokat a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Laurinyecz, Makranczi, Viczián, Czető, Berecz, Czirják és Dóczi.)

Tíz kicsit katona (And Then There Were None)

Maeve Dermody (Vera) - Laurinyecz Réka
Miranda Richardson (Emily Brent) - Kubik Anna
Toby Stephens (Armstrong) - Makranczi Zalán
Charles Dance (Wargrave) - Dunai Tamás
Burn Gorman (Blore) - Viczián Ottó
Aidan Turner (Lombard) - Simon Kornél
Douglas Booth (Marston) - Czető Roland
Sam Neill (MacArthur) - Kőszegi Ákos
Noah Taylor (Thomas Rogers) - Schnell Ádám
Anna Maxwell Martin (Ethel Rogers) - Kiss Eszter
Rob Heaps (Hugo) - Baráth István
Paul Chahidi (Morris) - Háda János
Richard Hansell (színész) - Zöld Csaba
Catherine Bailey (Olivia) - Nádasi Veronika
Christopher Hatherall (Narracott) - Holl Nándor
Harley Gallacher (Cyril) - Berecz Uwe
Ben Deery (Henry) - Jakab Márk
Celia Henebury (csak hang) (Leslie) - Czirják Csilla

Magyar szöveg: Gáspár Bence
Hangmérnök: Tóth Péter Ákos
Vágó: Sári Szemerédi Gabriella
Gyártásvezető: Kéner Ágnes
Szinkronrendező: Dóczi Orsolya
Stúdió: Mafilm Audio

A kép forrása: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása