Kosztümös szériák és Hitchcock-filmek nyáron a Duna TV-n

2016. május 26. - Jasinka Ádám

 A Duna TV lesz úgy tűnik az egyetlen hazai, országosan - vagy legalábbis nagyon széles körben - elérhető tévéadó, amelyik nem kapcsol júniustól - a Labdarúgó-Európa-Bajnokság és az Olimpia miatt - ismétlés üzemmódba, hanem elhoz néhány ténylegesen premier, Magyarországon még nem látott, vagy nagyon régóta várt sorozatot. A legnagyobb durranásukról a múlt héten már írtam, és bár felirattal már jó páran megnézték az RTL Klubos bemutató óta, azért nem lennék meglepve, ha a Szerelemben, háborúban elég nagyot szólna a köztévé főadóján.

dunatvnyar4.jpg

 A cári Oroszország idején játszódó kosztümös szerelmi dráma június 8-tól, naponta lesz majd látható a Duna TV-n, méghozzá a nyári szünetre vonuló Maradj talpon! helyén, A hegyi doktor régi részeinek ismétlésével felvezetve. A sorozatból két rövidke évad, azon belül is huszonegy epizód készült, ezt mi idehaza negyven részre bontva láthatjuk majd, ami azt jelenti, hogy augusztus elejére be is fejeződik a Szerelemben, háborúban magyar vetítése. Azonban sem újdonság, sem kosztümös tartalom terén nem ez lesz az egyetlen friss tartalom a Duna TV nyári műsorrendjében.

dunatvnyar2.jpg

 A Maradj talpon! mellett nyári szünetre vonul a Kékfény és az Önök kérték is, utóbbi helyére pedig június 14-től egy olasz széria, A fátyolos hölgy érkezik, amely bevezet minket a 20. század elejének letűnt, konflisos, lovas, napernyős, fátylas világába, ahol a hatalmasságok és a szegények, a nők és a férfiak, a barátok és az ellenségek feszülnek egymásnak. A tizenkét részes széria egy igazi romantikus történet lesz, tele intrikával, szerelemmel, féltékenységgel és ármánykodással.

dunatvnyar3.jpg

 A harmadik újdonság egy német széria lesz, amely a Mennyei kötelék címet kapta, és amelynek középpontjában egy anya nélkül maradt család története áll. A megözvegyült férj - aki plébános, és négy fiúgyermek apja - kénytelen elvállalni a bonni evangélikus egyházközség vezetői posztját, és valahol itt kapcsolódik be a sorozat a család életébe. A széria 2013-ban indult Németországban, idén januárban ért véget a harmadik etapja és ősszel érkezik belőle a tizenkét epizódos negyedik felvonás. A Mennyei kötelék hazai bemutatója június 19-én, vasárnap délután lesz, azt egyelőre viszont még nem tudni, hogy az esetleg nyári szünetre vonuló Hogy volt?! váltásaként érkezik-e.

 A Kékfény helyét június 13-tól a múlt héten idehaza a hetedik szezonját záró Doc Martin első évadja veszi át A nyári szünetre vonuló Ridikül helyén a Doc Martin ismétlése lesz látható június 13-tól, a Virtuózok pénteki műsorsávjába pedig a tavaly már adásba került olasz krimi, a Nero Wolfe rejtélyei ismétlése kerül június 17-től. A délutáni kínálatban nem lesz változás, nyáron is képernyőn marad az Erdészház Falkenauban, a Charly, majom a családban, és kora esténként A hegyi doktor. Az ismétlések sorát erősíti még A szerelem diadala című négy részes olasz sorozat, valamint a nyáron hétköznap kora délutánonként jelentkező Paula és a vadállatok című, gyermekeknek szóló ismeretterjesztő széria.

dunatvnyar1.jpg

 Szombat esténként válogatást láthatunk majd Alfred Hitchcock filmjeiből a Duna TV-n. Az első az 1943-as A gyanú árnyékában, a második pedig az 1955-ös Fogjunk tolvajt! lesz. A köztévé főadójának premierekben gazdag nyara számomra meglepetés, ugyanis a futball és a nyár végi Olimpia miatt nem gondoltam volna, hogy néhány, ősszel akár hatalmasat is durranható patront a legmelegebb, magas nézettség szempontjából nem a legideálisabb időszakban lőnek el. Az viszont nagy pozitívum, hogy vetítenek török, német, olasz és angol sorozatokat, drámát (és dramedyt) és kosztümös produkciót, valamint James Bond után a horror-thriller legnagyobb mesterének munkáiból is válogatnak majd.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

A leírások és képek forrása: MTVA Filmfőszerkesztőség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása