Szinkroninfó: Új magyar hangok Downton Abbey-ben

2016. május 09. - Jasinka Ádám

 A Downton Abbey negyedik évadára nagyon sokat kellett várnunk, de két hete csak megérkezett a lenyűgöző, brit kosztümös dráma folytatása, melynek továbbra is roppant parádés a magyar változata. Az új szezonra azonban a remek hangpárosítások közül hármat fel kellett bontani, ugyanis azok a színésznők, akikkel eddig hallható volt Cora, Rose és Isobel, sajnos nem tudták tovább vinni a figurájukat. A cserék miértjére pedig a sorozat szinkronrendezője Kiss Virág adott részletes választ.

downtonabbeyhangcserek.png

 „A Downton Abbey mindannyiunk számára örömmunka, a sorozat igényes, klasszikus és néhol humoros mivoltából adódóan is. Sajnos közel 2 és fél év eltelt a harmadik évad magyarítása óta, ami hosszú idő. Kovács Nóra (Cora) és Balsai Móni (Rose) estében egyéb elfoglaltság az oka a cserének. Bókay Mária (Isobel) pedig sajnos betegségből lábadozik, így nem tudta vállalni a munkát. Ilyen esetekben cserére kényszerülünk, habár mindent elkövettünk, hogy meg tudjuk tartani az eredeti hangokat.”

 A negyedik évadtól így Cora Málnai Zsuzsa, Rose Bogdányi Titanilla, míg Isobel Tímár Éva hangjával lesz hallható, és bár nem szoktam örülni, ha egy jól bevált szinkronpárost lecserélnek, és itt sem vagyok boldog, de azt kívánom, hogy minden a későbbiekben, szinkronban felmerülő csere ilyen minőségű legyen, mert azt kell, hogy mondjam, sem a korábbi, sem a mostani, új hangokba belekötni nem tudok.

A kép forrása: pinterest.com, downtonabbeyuk.tumblr.com, downtonabbey.wikia.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása