Ők lesznek a Száműzetés című sorozat magyar hangjai

2016. április 21. - Jasinka Ádám

 A minap nagy meglepetés ért, ugyanis belebotlottam abba az infóba, hogy a sok dokumentumsorozat mellett a Viasat History május 1-jén bemutat egy picit (vagy talán nagyon is?) fikciós, történelmi szériát. A XVIII. században játszódó brit sorozat főszereplői tolvajok, rablók és utcalányok, akiket száműztek hazájukból a kietlen Ausztráliába, amely akkoriban közel sem hasonlított a mai, sokak által vágyott országra. A katonatisztek és tengerészek felügyelete alatt élő kiközösítettek kolóniája az éhínség, a szárazság, a szökések és akasztások, valamint a korbácsolások ellenére is virágzott. Az elítéltek közti intim kapcsolatot tiltották, főként azért, mert a nőket a katonák kizárólagos tulajdonának tartották. Ez azonban nem gátolta meg Elizabeth-et és Tommy-t abban, hogy eljegyezzék egymást, és ezzel olyan lavinát indítsanak el, amely a megszokott rend teljes felborulásával fenyeget.

szamuzetesszinkron.jpg

 Az angolul Banished címmel ellátott széria színészei közül a számomra legismertebb az a Russel Tovey, akit nem is tudom, már hány sorozatban láttam, de érdekes módon, eddig csak kevés magyar hangot tudtam hozzá kötni, felidézni pedig közel egyet sem tudok most hirtelen. Az azonban biztos, hogy a most hozzá választott Széles Tamás elsőre szokatlan húzásnak tűnik, de lepjenek meg. A főszereplőnőt Solecki Janka fogja szinkronizálni - és tudom, máshol is hallhatóak voltak már együtt, egy sorozatban, de hirtelen Szulejmán és Hatidzse ugrott be Széles Tamás és Solecki Janka nevét egymás mellett olvasva. A férfi főszerepet pedig Viczián Ottó kapta meg ebben a magyar változatban és igen, most a Dr. Csontot emlegethetném. A szinkront Bauer Eszter rendezte, aki olyan filmeknél volt rendezőasszisztens többek között mint A királynő, a New York bandái és A leggyorsabb Indian. Köszönet a stáblistáért a Viasat History-nek!

Száműzetés (Banished)

MyAnna Buring (Elizabeth) - Solecki Janka
Julian Rhind-Tutt (Tommy) - Viczián Ottó
Russell Tovey (James) - Széles Tamás
David Wenham (Phillip) - Lux Ádám
Joseph Millson (Ross) - Kálid Artúr

Magyar szöveg: Bogdán László
Hangmérnök: Bauer Zoltán
Vágó: Kránitz Bence
Gyártásvezető: Molnár Melinda
Szinkronrendező: Bauer Eszter
Produkciós vezető: Oláh-Nagy Kinga
Stúdió: SDI Media Hungary

A leírása forrása: VIASAT
A kép forrása: VIASAT

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása