Itt vannak a Bűnök és előítéletek című sorozat magyar hangjai

2016. február 24. - Jasinka Ádám

 A FilmBox Premiumon március 3-án debütál az elmúlt évek egyik legjobb krimisorozatának mondott American Crime, amely történetének ugyan egy bűneset áll a középpontjában, koránt sem nevezhető egyszerű, sablonos kriminek. A Bűnök és előítéletek magyar címet kapó drámasorozat első évada egy brutális gyilkosság utáni nyomozásról szól, az áldozatok és a gyanúsítottak családjának szemszögén keresztül a cselekmény pedig feltárja az amerikai jogrendszer összetettségét. A sorozat bemutatja azt is, hogy mennyire felforgatja a nyomozás résztvevőinek életét az, amikor kiderül, hogy a háborús veterán férfi meggyilkolásában faji indítékok is közrejátszhattak.

bunokeseloiteletek.jpg

 A Bűnök és előítéletek szereposztása meglepően impozáns lett, és a teljesség igénye nélkül csak a két főszereplőt, a Barb Hanlont alakító Felicity Huffmant (Született feleségek) és a Russ Skokie-t megformáló, az Átlagemberekbeli játékáért Oscar-díjat kapó Timothy Huttont emelném ki. A színésznőt Magyarországon szerintem sokan az ikonikus drámából, Für Anikó magyar hangjával ismerhetik, most azonban nem ő, hanem Spilák Klára fogja szinkronizálni, aki nem mellesleg már kölcsönözte a hangját Felicity Huffman-nek. A férfi főszereplőt sok filmben láthattuk már, és sokszor sok színész volt már a magyar hangja, a Bűnök és előítéletek szinkronrendezője viszont húzott egy merészet és Spilák Klára "partneréül" Csernák Jánost választotta. Azt hiszem, ez a kettős már így olvasva is zseniálisnak ígérkezik.

 A Bűnök és előítéletek magyar változatát a The Night Manager szinkronját is jegyző Kolozs Dóra rendezi, aki engem az ujja köré csavart, mert ebben a mostani munkájában is felvonultatja a szinkron legjavát. Többek között hallhatjuk majd Ősi Ildikót, Zakariás Évát, Orosz Annát, Antal Olgát, Szórádi Erikát, Németh Krisztát, Seszták Szabolcsot, Kassai Károlyt, Forgács Pétert, Czvetkó Sándort és Fehér Tibort is. A rendezés mellett pedig ki kell emelnem, mit emelnem, hangsúlyoznom, hogy a sorozat dramaturgja nem más mint Pataricza Eszter. A többnyire mozisikerek magyar szövegeit készítő hölgy ritkán dolgozik sorozaton, ha viszont igen, akkor megkerülhetetlen lesz az, amit ő a színészek szájába ad. A Szex és New York az egyik talán legismertebb kisképernyős szinkronja és ilyen szakemberek neveit olvasva nincs kétségem, hogy briliáns lesz az American Crime első évadának magyar változata. Köszönet a stáblistáért a FilmBox-nak!

Bűnök és előítéletek (American Crime)

Felicity Huffman (Barb) - Spilák Klára
Timothy Hutton (Russ) - Csernák János
Elvis Nolasco (Carter) - Nagypál Gábor
Regina King (Aliyah) - Ősi Ildikó
Brent Anderson (Palmer) - Forgács Péter
Richard Cabral (Hector) - Fehér Tibor
Lili Taylor (Nancy) - Zakariás Éva
Shane Jacobsen (Quinn) - Bozsó Péter
W. Earl Brown (Tom) - Kassai Károly
Caitlin Gerard (Aubry) - Kelemen Kata
Benito Martinez (Alonzo) - Czvetkó Sándor
Penelope Ann Miller (Eve) - Orosz Helga
Johnny Ortiz (Tony) - Baráth István
Joe Nemmers (Rick) - Tarján Péter
Bob Hess (Michael) - Jakab Csaba
Gleendilys Inoa (Jenny) - Czető Zsanett
Cedric Duplechain (Timothy) - Láng Balázs
David Hoflin (Mark) - Hamvas Dániel
Kira Pozehl (Gwen) - Sipos Eszter
Jennifer Savidge (Ruth) - Antal Olga
Jesse Borrego (Oscar) - Takátsy Péter
Shelton Jolivette (Yousef) - Maday Gábor
Emily Warfield (Lisa) - Orosz Anna
Julian Works (Edgar) - Gacsal Ádám
Gwendoline Yeo (Richelle) - Haumann Petra
További magyar hangok: Magyar Bálint, Tokaji Csaba, Gáspár Kata, Kisfalvi Krisztina, Szórádi Erika, Sörös Miklós, Seder Gábir, Vári Attila, Seszták Szabolcs, Holl Nándor, Németh Kriszta, Gubányi György István, Baradlai Viktor, Imre István, Nikas Dániel, Kisfalusi Lehel, Juhász Zoltán, Fazekas István, Penke Bence, Berkes Bence, Várkonyi András, Kossuth Gábor, Juhász György, Király Adrián, Szabó Endre, Berkes Boglárka, Czirják Csilla, Horváth-Töreki Gergely, Szabó Máté, Hannus Zoltán, Törtei Tünde, Péter Richárd, Tóth Zoltán, Katona Zoltán, Szalay Csongor, Márkus Sándor, Vándor Éva, Bordás János, Várday Zoltán, Roatis Andrea, Morvay Gábor, Zöld Csaba, Bozó Andrea, Tamási Nikolett, Kapácsy Miklós, Imre István, Presits Tamás

Magyar szöveg: Pataricza Eszter
Hangmérnök: Kiss István, Jacsó Bence, Márkus Tamás és Gábor Dániel
Vágó: Szemerédi Gabriella
Gyártásvezető: Fehér József
Szinkronrendező: Kolozs Dóra
Stúdió: Mafilm Audio

A kép forrása: FilmBox

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása