Ők lesznek a The Night Manager című sorozat magyar hangjai

2016. február 22. - Jasinka Ádám

 Az AMC-n ma este 21:00-kor debütál a John le Carré regényéből készült The Night Manager című széria, amely a könyvvel ellentétben nem kapott magyar alcímet (Éjszakai szolgálat), és ahogy látszik, magyar címet sem. Nem nagyon értem ezt a taktikát, Magyarországon legyen szerintem egy sorozatnak magyar a címe, vagy legalább magyar nyelvű alcíme, mert így sok potenciális nézőt nem találhat meg az amúgy a szereplőgárda és persze az alapanyag miatt igencsak jónak ígérkező produkció.

 A The Night Manager főszereplője ugyanis a Hugh Laurie-Tom Hiddleston kettős, akiket én akkor is néznék, ha csak széken ülve révednének maguk elé egy fehérre mázolt szobában. Ebben a regényadatációban szerencsére ennél több is történik, úgyhogy aki vevő a politikai thrillerre, a kémtörténetekre, annak szerintem érdemes egy próbát tennie ezzel a szériával. A két központi figurán felül hölgyekben is erős lesz a sorozat, ugyanis a Broadchurchben elképesztően jó alakítást hozó Olivia Colman és Az U.N.C.L.E. emberében brillírozó Elizabeth Debicki is játszik a The Night Manager történetében.

thenightmanagerszinkron.jpg

 Amikor olvastam a magyar változat szereposztását, finoman szólva is leesett az állam. Nem csak amiatt, hogy a Dr. House és a Veep után ismét Kulka János szólaltatja meg magyarul Hugh Laurie-t, hanem mert szinte kivétel nélkül mindenkihez elképesztően finoman és okosan választottak hangot. Tudom, hogy mostanában minden magyar változattól elragadtatom magam és ezért remélem, nem lesz a mostani kijelentésem kevésbé fajsúlyos, de ez tényleg az utóbbi idők legerősebb szinkronszereposztásának ígérkezik. Tom Hiddleston Csőre Gábor, Elizabeth Debicki Pálmai Anna hangján szól majd és a főszereplő hármas hangjaiért csókoltatom a szinkronrendezőnőt, mert ezek - legalábbis szerintem - telitalálatok. Ahogyan az eddig többnyire csak angolul hallott Olivia Colmanhez Kisfalvi Krisztina is jó választás, aki ugyanis picit nőiesít az amúgy meglepően nyers hangú színésznőn, de meghallgatva egy részletet, szerintem nagyon is működni fog ez a párosítás.

 A magyar szinkront Kolozs Dóra rendezi, akinek a nevével eddig többnyire csak filmekkel kapcsolatban találkoztam, de már ott is feltűnt, hogy milyen jól választ hangokat, és tudom, hogy vannak nagyon is jó férfi szinkronrendezők (nem is egy!), de engem a hölgy rendezők vesznek le a lábamról. Szigorúan nem kezdem most el felsorolni őket, mert nem szeretnék senkit sem kihagyni, de ezzel a The Night Managerrel hatalmasat lépett előre nálam Kolozs Dóra úgy, hogy még nem is hallottam teljesen az első részt. A stáblistáért köszönet az AMC-nek!

The Night Manager (The Night Manager)

Hugh Laurie (Richard) - Kulka János
Tom Hiddleston (Jonathan) - Csőre Gábor
Olivia Colman (Angela) - Kisfalvi Krisztina
Elizabeth Debicki (Jed) - Pálmai Anna
Tom Hollander (Lance) - Forgács Péter
Douglas Hodge (Rex) - Csankó Zoltán
Antonio de la Torre (Juan) - Tarján Péter
Rob Singhal (Adeel) - Kovács Lehel
Aure Atika (Sophie) - Pokorny Lia
Natasha Little (Caroline) - Orosz Anna
Michael Nardone (Frisky) - Berzsenyi Zoltán
Alistair Petrie (Sandy) - Megyeri János
Russell Tovey (Simon) - Magyar Bálint
David Harewood (Joel) - Kálid Artúr
Tobias Menzies (Dromgoole) - Láng Balázs
Neil Morrissey (Frayer) - Barbinek Péter

Magyar szöveg: dr. Katona László
Hangmérnök: Pataki Tamás
Vágó: Kajdácsi Brigitta
Gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
Szinkronrendező: Kolozs Dóra
Stúdió: Mafilm Audio

A kép forrása: AMC

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása