Ilyen lesz a Duna TV januárja

2015. december 31. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub és a TV2 januári premierjeiről már olvashattatok és mivel a Duna TV, a köztévé főadója sem marad újdonságok nélkül jövő év elején, így összeszedtem, hogy mivel is kezdi az új esztendőt az MTVA. Röviden összefoglalva azt mondhatom, hogy érdemben nem sok változás lesz, hiszen a téli szünet után visszatér megszokott rendelési idejébe a Kisvárosi doktor, Gundel Takács Gábor pedig továbbra is esténként próbálja talpon tartani a játékosokat, de lesz azért premier saját gyártású sorozat is, és Rudolf Péter újra Fifti szerepébe bújik.

dunatvjancssz.jpg

 A legfontosabb hír talán az, hogy a Csak színház és más semmi, a köztévé vadonatúj, hat részes dramedy-je január 10-én, a Magyarország, szeretlek! felvezetésével debütál, azaz a lehető legjobb időpontban, ugyanis a game-show szerintem jó nézettséget hoz majd és csak filmek lesznek az első résszel egy műsorsávban az RTL Klubon és a TV2-n, azaz nem lesz nagy a szembe szele sem a sorozatnak. A Csak színház és más semmi forgatókönyvírói Divinyi Réka és Goda Krisztina voltak, a főbb szerepekben pedig Schell Juditot, Csányi Sándort és Szervét Tibort láthatjuk. A vasárnap délutánok és esték két szempontból is érdekesek lesznek, ugyanis januárban finálézik A muskétások második szezonja és egyelőre még nem tudni, hogy mi váltja majd ezt a brit kosztümös szériát, ugyanis mindenképpen új műsor kerül a helyére, hiszen a sorozatból eddig csak két évad készült el, de berendelték már a harmadik szezont. A másik változás, hogy a Duna TV újra leadja a James Bond-filmeket, ezúttal viszont nem szombat este, hanem az eddig régi magyar klasszikusokkal színesített vasárnap délutáni műsorsávban.

 Az ismétlésekkel kapcsolatban szót érdemel az is, hogy a Kívánságkosár helyére dokumentumfilmek és az a Szívek doktora kerül, melyet a nyáron már leadott a Duna TV. A Feketén-fehéren című telenovella marad a helyén és Rex felügyelő sem költözik messzire, csak Rómába és meglepetésre a jelenleg is képernyőn levő 12. évad után a 15. etappal folytatják jövőre a szériát. A Híradót úgy néz ki, hogy 2016 januárjában is a Ridikül vezeti majd fel, legalábbis egy ideig biztos, ugyanis van pár előre felvett adás a műsorból. Azt pedig még mindig nem tudni, hogy mi lesz Jakupcsek Gabriella sorsa a köztévénél és ezáltal a Ridikül és a Magyarország, szeretlek! neve mögött is ott van egy hatalmas kérdőjel, bár az, hogy a műsorvezetőnőt a belsős állományból rúgták ki, azt is jelentheti, hogy a fix fizetése szűnik csak meg és a produkciók ezentúl a gyártási költségekbe számolják az ő bérét és így adásban maradhatnak ezek a saját gyártások.

dunatvjanmev.jpg

 A Mindenből egy van január 8-án kezdi új, negyedik szezonját, azaz a Fölszállott a páva helyén, a Columbo előtt kerül majd képernyőre Rudolf Péterék improvizációs komédiája, melyre visszatér Nagy-Kálózy Eszter, Földes Eszter, Oroszlán Szonja és Scherer Péter, valamit csatlakozik hozzájuk az egyik ősbeugrós, Szabó Győző is. A Játék határok nélkül január 16-án finálézik és a helyére érkezik majd január 23-tól új zsűritagokkal A Dal, így nem lesz showműsorokban hiány a köztévén sem.

 A Kisvárosi doktor a téli szünet előtt befejezte a harmadik évadát és 2016-ban érkezik a sorozatból a negyedik szezon, valamint már bemutatkozott a Duna TV-n a TV2 Csoport adóit és a Universal Channelt is megjárt Hawaii Five-0, amely szerda esténként lesz továbbra is képernyőn. A Szabadság tér '89 esetleges folytatásáról sem tudni még semmit, viszont az beszédes, hogy szerda estére két sorozatot is terveznek a köztévénél, ugyanis a hawaii nyomozók után - szintén nem premierként - adásba kerül az Emberrablás és váltságdíj című széria is. Emiatt pedig este 11 órakor fog csak kezdődni a Munkaügyek - IrReality Show ötödik szezonjának második fele és hacsak nem javít a mostani nézettségén, akkor vélhetően ez lesz a sorozat utolsó évada.

 A főműsoridős tartalmak közül még említést érdemel a a Kékfény, az Önök kérték, a Római helyszínelők - melyből három rész van csak hátra -, a péntek késő esti A Laconia elsüllyesztése című két részes széria, illetve a megszokott helyére visszatérő Bosszú és Laura rejtélyei is. Ezek mellett 2016-ban érkezik majd a köztévére a Cédrusliget, a Don Matteo és A hegyi doktor - Újra rendel új szezonja, valamint láthatjuk majd a Kártyavár és a Poldark című szériákat is, de ezekhez egyelőre nem tudni premieridőpontot.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

A képek forrása: mediaklikk.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása