Matthew Perry és Anne Heche januártól a TV2-n

2015. december 18. - Jasinka Ádám

 A TV2-nek van egy nagy hátránya az RTL Klubbal szemben (jó, több is, de az egyik legnagyobb mégis az), hogy azokat a sorozatokat, amelyeket megvesznek és sokszor elsőként bemutatnak idehaza, azok a hosszú szünetek és a változó műsorrendek, valamint a különféle, stúdióval kötött szerződések miatt kikötnek más tévéadóknál is. Így hiába a TV2 készítteti el a Sherlock és Watson vagy az NCIS: Los Angeles szinkronját, ha ezeknek a premier részeit jelen esetben az AXN jóval a TV2 előtt levetíti. A kábelcsatornás vetítés tudom, hogy annyira nem oszt vagy szoroz egy országos lefedettségű adóval szemben (lásd A titkok könyvtára), de az azért jelentősen rontja a TV2 pozícióját, hogy a premier tartalmait a tévézők már egy másik csatornán megnézhették volna, nem beszélve arról sem, hogy a legtöbb sorozatuk nem egy, és nem is két másik adón, sokadjára ismételve is képernyőn van.

 Ezzel az a legnagyobb gond, hogy egyrészt elveszik a kihagyhatatlanság, az exkluzivitás, a máskor nem tudom megnézni, ezért eldobok mindent és a tévé elé ülök érzés, hiszen ha teszem azt, lecsúszom a premier NCIS-ről és nem tudnám felvenni vagy letölteni sem, akkor majd megnézem valamelyik másik TV2-s tévécsatornán, vagy az AXN-en, vagy a VIASAT3-on vagy ott, ahol még vetíteni szokták. Így pedig nem csoda, hogy az egykoron a Dr. Csontot is megszorongató, az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg is legnézettebbnek számító drámasorozat idehaza kiégett és már nem hogy nem piacvezető, de a saját sávját sem képes megnyerni.

 Ez a gondolatmenet csak azért jutott eszembe, mivel a TV2 január 4-től olyan kínálatra áll át, mely zömében ismétlésekből áll, vagy azért, mert ők már egyszer adták, vagy mert egy másik adón már idén-tavaly képernyőre kerültek az új epizódok. A TV2 Csoport az új évet többek között a Sherlock és Watson, a Doktor D és a Grimm harmadik, a Felejthetetlen, A szépség és a szörnyeteg és a Négy férfi, egy eset második és A férjem védelmében ötödik szezonjával kezdi, ami habár nem hangzik rossz felhozatalnak, premier nem sok van benne.

 Az egyedüli pozitívum, hogy A férjem védelmében című sorozatból hat évad és a hetedik első pár része ugyan elérhető az interneten és a tévében, de a universalos szinkronnal, amivel nincs semmi probléma (miért is lenne, hiszen zseniális!), ellenben aki a TV2-n követte, követi a sorozatot, az az ötödik évadra nem biztos, hogy lemondana a megszokott szinkronhangokról. Így nekik jó hír, hogy a TV2-s magyar változattal még nem hallott ötödik évad januártól a FEM3-on heti két résszel lesz adásban.

tv2januar01.png

 Azonban nincs új tévés szezon és műsorrend premier nélkül és a TV2 meglepetésre a főműsoridőben, igaz késő este, de kipróbál egy szitkomot, az Anne Heche főszereplésével készült Save Me-t. Az üröm az örömben viszont az, hogy ez a sorozat 2013 nyarának elején volt képernyőn az Amerikai Egyesült Államokban és nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így az NBC hét rész után levetette műsoráról. A Mennyei tippek január 4-én, 23:15-kor dupla résszel mutatkozik be a TV2-n. A másik premier vígjáték sorozat a többek között A férjem védelmében című szériát is megjárt, de igazán a Jóbarátokból ismert Matthew Perry főszereplésével készült Go On lesz. A Csoportban marad január 9-én, szombat délelőtt mutatkozik be dupla résszel és egy olyan terápiás csoportról és tagjainak életéről szól, akik valamelyik szerettüket gyászolják. A keserédes komédia meglepően üdítő volt, de sajnos csak egy évad készült belőle.

 A premierek sorában egy új telenovella következik, ugyanis a téli szünet előtt záró Fiorella helyére friss latin produkció érkezik. A Tények felvezetése január 4-től a Szeretned kell! című mexikói filmsorozat lesz, melynek két főbb szereplőjét Susana González és Fernando Colunga alakítja, akiket olyan telenovellákban láthattunk eddig mint a María Isabel, a Szeretők és riválisok, a María del Carmen vagy a Riválisok.

 A komédiák és telenovellák mellett drámákból is újít a TV2, ugyanis érkezik országos premierként a köztévén is futott Kasszasiker második évada, amelyet a tévéadó hétköznap reggelente, 05:35-ös kezdéssel ad majd január 4-től, valamint bemutatkozik a Psych - Dilis detektívek hetedik, utolsó előtti szezonja is. A humoros nyomozós sorozatból idén nyáron került képernyőre Magyarországon a Universal Channelen és a TV2-n is a hatodik etap, szóval a január 9-én debütáló új évad egész gyorsan megérkezik szinkronosan.

tv2januar02.jpg

 A TV2 januárjával kapcsolatban érdemes megjegyezni azt is, hogy az új sorozatok és új évadok mellett visszatér a Magánnyomozók a főműsoridőbe, de sajnos (egyelőre?) csak ismétlésekkel. A kora délután tévézők pedig jövőre a TV2-n az elejétől újranézhetik a Knight Rider és a Walker, a texasi kopó című szériákat, ugyanis hétköznap ez a páros vezeti majd fel a tévéadó délutáni telenovella kínálatát. A nosztalgiavonattal rendszeresen közlekedő utasok pedig még egy valaminek örülhetnek, ugyanis január 10-től vasárnap délutánonként, a Tényeket felvezető film előtt a Gyilkos sorok lesz az egyik új megálló, ami ráadásul dupla epizóddal kerül adásba. A legendás krimit azonban nem az első, hanem a nyolcadik évadtól kezdik ismételni.

TV2:

12:00: Tények Délben
12:30: Aktív
12:55: Knight Rider (ism.)
13:55: Walker, a texasi kopó (ism.)
14:55: Paloma
15:55: Veronica aranya
16:55: Szeretned kell!
18:00: Tények
19:30: Jóban rosszban
20:15: Magánnyomozók (ism.)
21:20:

Hétfő: film
Kedd: Hűtlen vágyak
Szerda: film
Csütörtök: NCIS: Los Angeles (5. évad)
Péntek: film

22:20:

Hétfő: film
Kedd: Sherlock és Watson (3. évad)
Szerda: film
Csütörtök: NCIS: Los Angeles (5. évad)
Péntek: film

23:20:

Hétfő: Mennyei tippek (dupla rész)
Kedd: Propaganda
Szerda: Hazudj, ha tudsz! (3. évad)
Csütörtök: Felejthetetlen (2. évad)
Péntek: Grimm (3. évad)

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

A képek forrása: TV2 Sajtószoba, collider.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása