Befejezik az egyik legrégebbi nyomozós sorozatot

2015. május 14. - Jasinka Ádám

 Nem sok olyan tévénéző van szerintem, aki ne ismerné vagy ne kapcsolt volna bele legalább egyszer valamelyik CSI-sorozatba és látva azt, hogy hány országba adták el az alapnak számító, Magyarországon CSI: A helyszínelők címen futó széria vetítési jogát, ki is jelenthetjük, hogy ez az egyik legkedveltebb krimi, ha picit el is tér a kezdetek óta folyamatosan színesedő műfaj átlagától. Ugyanis a helyszínelőket bemutató sorozat debütálásakor egy teljesen új szemszögből, más megközelítésből mutatta be a bűnüldözést és nem a nyomozókat, a kihallgatásokat, hanem a laboratóriumi, számítógéppel végzett munkát állította a középpontba. Ez pedig habár műfaját tekintve krimi, mégsem kimondottan az a fajtája, amit mondjuk egy Columbo képvisel. A sikerét és népszerűségét azonban nem vitatom.

csiahelyszinelok.jpg

 A CSI: A helyszínelők 2000-ben indult hódító útjára, amely során nem csak az Amerikai Egyesült Államok, de a világ nagy részének tévécsatornáit is letarolta. A sikernek köszönhető, hogy 2002-ben elindult az első testvérsorozata, a CSI: Miami helyszínelők, amely 2004-ben az alapsorozathoz hasonlóan kapott egy spin off-ot, amit idehaza CSI: New York-i helyszínelők címen ismernek a tévézők. A sorozatmárka népszerűsége azonban veszített kezdeti lendületéből és az epizódokat adó tévécsatorna nem volt rest a gyártási költségekhez képest alacsony nézettséget hozó produkciókat befejezni.

 A CSI: Miami helyszínelők 2012-ben 232 rész, a CSI: New York-i helyszínelők 2013-ban pedig 197 epizód után köszönt el a televíziónézőktől. Az alap sorozat az alacsony, de még vállalható nézettség mellett tavaly kapott egy új testvérsorozatot, aminek A médiumból ismert Patricia Arquette lett a főszereplője és az eddigiektől eltérően kimondottan a számítógépes bűnözést állították a történet középpontjába. A CSI: Cyber ugyan csak közepes számokat hoz az Amerikai Egyesült Államokban, viszont mivel új sorozat, a színészeknek és a stábnak sem kell olyan sok pénzt fizetni. A készítők, a szereplők persze így sem aprópénzért dolgoznak, de vélhetően kevesebbet kapnak elsőévadosként, mint egy olyan sorozat dolgozói, ami idén a 15. évadját taposta.

 A CBS-nél talán ezért is döntöttek úgy, hogy befejezik a tizenöt éve képernyőn levő sorozatukat, azaz a CSI-márka alap változatát. A tévéadónál azonban nem maradnak helyszínelős produkció nélkül, mivel a CSI: Cyber-ből készül második etap, amibe átigazol a CSI: A helyszínelőkben a 12. évad óta szereplő Ted Danson. Az alap sorozat befejező évadot nem, de egy lezáró tévéfilmet fog kapni, amibe visszatér sokak kedvence William Petersen és Marg Helgenberger is.

A kép forrása: serieland.net

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2015.05.15. 19:02:46

Addig néztem, amíg az a fehérhajú idióta át nem vette a főnökséget az ellenszenves szőke barátnőjével.
süti beállítások módosítása