Élő adásban lépett vissza az indulástól a német eurovíziós előadó

2015. március 06. - Jasinka Ádám

 A hatvanadik Eurovíziós Dalfesztiválra a legtöbb ország külön műsorban vagy több részes műsorsorozatban választja ki a versenydalát és csak nagyon kevés esetben fordul elő az, hogy a közönség beleszólása nélkül, az adott ország köztévéje dönti el, ki képviselje az országot ezen a dalfesztiválon. A magyar indulóról a múlt héten döntött a négytagú zsűri és a közönség A Dal 2015 utolsó adásában, a héten pedig többek között Németország is bejelentette, kit küldenek Bécsbe.

 Az Unser Song für Österreich a németek dalválasztó műsora, aminek a címe értelemszerűen évente változik, attól függően, hogy melyik ország rendezi a soron következő Eurovíziós Dalfesztivált. A műsor lényege, hogy a beválasztott előadók két-két dallal rendelkeznek, melyek közül előadják az egyiket, majd a nézők lefelezik őket, hogy a második körben a legjobbak a másik dalukkal is színpadra állhassanak. A két legtöbb szavazatot kapó jut be a második körből a döntőbe és azt a dalulat adják újra elő, amelyik a kettő közül jobban tetszett a szavazóknak. A győztes értelemszerűen az lesz, akire több szavazat érkezik és így választották ki a nézők tegnap Andreas Kümmert, aki viszont olyan bejelentést tett, amire szerintem nem sokan számítottak.

 A műsor nyertese Andreas Kümmert és a Heart of Stone című dala volt, ám az énekes az eredmény kihirdetése után magához ragadta a műsorvezetőnő mikrofonját és közölte a nézőtéren és a tévék képernyői előtt ülőkkel, hogy visszaadja az indulás való jogát, mivel nem érzi magát készen arra, hogy egy ilyen nemzetközi versenyben részt vegyen. A döntés értelmében így a második helyezett Ann Sophie képviseli Németországot a hatvanadik Eurovíziós Dalfesztiválon Black Smoke című dalával. A német induló dala szerintem egész jó lett, bár az eredeti győztesé sem rossz, Ann Sophie-é valahogy jobban tetszik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása