HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014. október 19. - Jasinka Ádám

 A blog ezen rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovatról van szó, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt és szinkronmintát a tovább mögött találjátok.

Kapácsy Miklós és Láng Balázs a Munkaügyekben

 A Munkaügyek - IrReality Show-ban gyakran játszanak vendégszerepet olyan színészek, akiknek a hangját sokszor halljuk sorozatokban, filmekben, ezért is külön érdekes, amikor arc is párosul az ismert orgánum mellé. Igen, a színház vagy a mozifilm lenne az ideális, de a tévé kétségtelenül a legegyszerűbb formája annak, hogy az ember színészekkel ismerkedjen. A negyedik évad harmadik részében két ismert szinkronos is játszott, mégpedig Kapácsy Miklós és Láng Balázs.

SzinkronKapacsyMiklos.png

SzinkronLangBalazs.png

A jövő ügynöke (Intelligence)

 A Universal Channel mutatta be ezt az egy évados sorozatot, amiben több olyan színész is szerepet vállalt, akik korábban már más népszerű produkciókban is játszottak. Az egyik ilyen maga a főszereplő, aki sokaknak a Lost rosszfiújaként lehet ismerős, erre a nosztalgikus érzésre pedig a hangválasztás is ráerősít, hiszen Juhász Anna Dányi Krisztiánt bízta meg ezzel a karakterrel. A másik ilyen ismételt hangpárosítás a CSI: A helyszínelőkből ismert Marg Helgenberger-é, akit ugyan nem az egész sorozaton keresztül Szórádi Erika szólaltatott meg (ugyanis az első évadokban Antal Olga), de itt a rendezőnő erre a bejáratott párosra gondolt, és nem tette rosszul. A videóért köszönet Lengabornak.

Szereplők: Josh Holloway (Dányi Krisztián), Meghan Ory (Sipos Eszter Anna), John Billingsley (Szersén Gyula), P.J. Byrne (Elek Ferenc), Marg Helgenberger (Szórádi Erika)
Szinkronrendező: Juhász Anna
Magyar szöveg: Imri László
Stúdió: SDI Media Hungary

Alkonyattól pirkadatig

 A Tarantino-film alapján készült sorozattal picit előítéletes voltam, mivel ezt a stílust nem kedvelem annyira, viszont pozitívan csalódtam és lehet, hogy benevezek erre a történetre. A szinkron nem lett rossz, ha jól hallom, és tényleg a Szatory Dávid - Horváth Illés páros kapta a főszerepeket, akkor ők mostanában elég gyakran dolgoznak együtt, elég csak a Feketelistára és A muskétásokra gondolni. (Nem hallottam jól ezek szerint, és nem is először keverem Szatoryt Fehér Tiborral.) A videóért köszönet Lengabornak.

Szereplők: D.J. Cotrona (Fehér Tibor), Zane Holtz (Horváth Illés), Jesse Garcia (Varga Gábor), Wilmer Valderrama (Maday Gábor)
Szinkronrendező: Marton Bernadett
Magyar szöveg: Varga Fruzsina
Stúdió: Pannonia Sound System

Continuum

 A Pro4 mutatta be ezt a sorozatot, aminek elég színes lett a magyar változata. A videóért köszönet Lengabornak.

Szereplők: Rachel Nichols (Ullmann Mónika), Victor Webster (Fekete Ernő), Erik Knudsen (Joó Gábor), Stephen Lobo (Karácsonyi Zoltán), Roger Cross (Maday Gábor), Lexa Doig (Sallai Nóra), Tony Amendola (Várkonyi András), Omari Newton (Renácz Zoltán), Luvia Petersen (Mohácsi Nóra), Jennifer Spence (Zsigmond Tamara), Brian Markinson (Czvetkó Sándor), Terry Chen (Horváth Gergely), Janer Kidder (Kerekes Andrea), John Reardon (Dévai Balázs), Michael Rogers (Bordás János)

Simlis spinék

 Az MTV egyik premier műsora ez a tinikről szóló sorozat, aminek a magyar változata ezt a fiatalos, bulizós hangulatot szerintem jól visszaadja, de azt nem tudnám megmondani, hogy a főszereplőket kik szinkronizálják. A fiatal lány hangokat nem nagyon tudom megjegyezni, tisztelet a kivételnek. A videóért köszönet Lengabornak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dualla 2014.10.19. 11:05:57

Az Alkonyattól pirkadatigban D. J. Cotronát nem Szatory Dávid, hanem Fehér Tibor szólaltatja meg. :)

Jasinka Ádám 2014.10.19. 11:12:05

@Dualla: Nem először futok bele ebbe a hibába, hogy pont őket kettejüket keverem össze, köszi.
süti beállítások módosítása