HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014. szeptember 14. - Jasinka Ádám

 A blog ezen rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovatról van szó, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt a tovább mögött találjátok.

Kapácsy Miklós tévésorozatban

 Az mindig érdekes, amikor az egyszeri, színházba ritkán vagy nem is járó tévénézőnek főként szinkronhangként ismert színészek sorozatokban, tévéműsorokban szerepelnek. A köztévén ez elég gyakori, hiszen a saját gyártásokban előszeretettel vendégszerepelnek ismert szinkronosok, de úgy látszik erre az útra kanyarodott az RTL Klub is a Barátok közt című sorozatával. A napi szappanoperában eddig is sok szinkronos játszott kisebb-nagyobb szerepet, de mostanában elég sokszor láthatunk, jobban mondva hallhatunk ismerősöket. Tordy Géza, Antal Olga és Gáspár András után Kapácsy Miklós is játszott az RTL Klub sorozatában.

KapacsyMiklos.png

Taxi

 Az RTL Klub mutatta be ezt a francia-amerikai nyomozós sorozatot, amiben a főszereplő rendőrnőnek bevonják a jogosítványát, és ezért kénytelen a helyszínekre taxival utazni. A Taxi első része kellemes szórakozás volt, hozta azokat az elemeket, amiket más nyomozós sorozatok, a két központi figura is jól működött. Ez utóbbihoz azért sokat tesz a szinkron is, mivel a két magyar hang passzol egymáshoz. A többiek is jó választásnak tűnnek, annak pedig külön örülök, hogy a gyakori hangok mellé került egy-két ritkán hallható is.

Szereplők: Chyler Leigh (Huszárik Kata), Jacky Ido (Kálid Artúr), James Colby (Rosta Sándor), Ally Walker (Farkasinszky Edit), José Zuniga (Petridisz Hrisztosz), Jennifer Esposito (Agócs Judit), Bill Heck (Varga Gábor)

A gyilkosnak ölnie kell

 A FOX készíttette el ennek a dán alapokkal rendelkező amerikai sorozatnak a magyar változatát.

Szereplők: Chloe Sevigny (Urbán Andrea), James D'Arcy (Király Attila), James Morrison (Schnell Ádám), Bruce Davidson (Újréti László), Omid Abtahi (Fehér Tibor), Kerry O'Malley (Orosz Anna)

Interjú Kovács Nórával

Az interjút a linkre kattintva olvashatjátok el.

Interjú Menszátor Magdolnával

Az interjút a linkre kattintva olvashatjátok el.

Continuum

 A Pro4 fogja bemutatni a Continuum című sorozatot, amit nem igazán ismerek, mivel nem kedvelem a sci-fiket. Az emTV.hu viszont nem ilyen válogatós és érdeklődtek a TV2-nél, hogy kik is lesznek a szereplők magyar hangjai. A stáblista alapján nem rossz a felhozatal, bár vannak olyan színészek, akiknek nem nagyon ismerem a hangját.

Szereplők: Rachel Nichols (Ullmann Mónika), Victor Webster (Fekete Ernő), Erik Knudsen (Joó Gábor), Stephen Lobo (Karácsonyi Zoltán), Roger Cross (Maday Gábor), Lexa Doig (Sallai Nóra), Tony Amendola (Várkonyi András), Omari Newton (Renácz Zoltán), Luvia Petersen (Mohácsi Nóra), Jennifer Spence (Zsigmond Tamara), Brian Markinson (Czvetkó Sándor), Terry Chen (Horváth Gergely), Janer Kidder (Kerekes Andrea), John Reardon (Dévai Balázs), Michael Rogers (Bordás János)

A muskétások

 A muskétások című brit sorozatnak elég érdekes a sorsa Magyarországon, hiszen először a köztévé kezdte el reklámozni, majd kiderült, hogy az országos lefedettségű adót megelőzve a FilmBox Extrán debütál a három testőr. Az, hogy a két tévéadó készített-e két magyar változatot vagy egyikük megvette-e a másikét, azt nem tudom, az M1 viszont a honlapján közzé tette a saját szinkronjának stáblistáját, amiben szerintem nagyon jó magyar hangok vannak.

Szereplők: Luke Pasqualino (Varju Kálmán), Tom Burke (Horváth Illés), Howards Charles (Pál András), Santiago Cabrera (Szatory Dávid), Peter Capaldi (Hirtling István), Ryan Gage (Kaszás Gergő), Hugo Speer (Epres Attila), Tamla Kari (Balsai Mónika), Alexandra Dowling (Andrusko Marcella), Maimie McCoy (Horváth Lili)

További magyar hangok: Nagypál Gábor, Viczián Ottó, Dévai Balázs, Kőszegi Ákos, Király Attila, Szávay Viktória, Söptei Andrea, Seress Zoltán, Ruttkay Laura, Schneider Zoltán, Thuróczy Szabolcs

Magyar szöveg: Csizmás Kata, Illés Judit
Szinkronrendező: Majoros Eszter

Forrás: Mediaklikk.hu és Desmond Wallace blogja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása