HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014. július 13. - Jasinka Ádám

 A blog ezen rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovatról van szó, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt, videót és szinkronmintát a tovább mögött találjátok.

Eszementek

 A FOX mutatta be Magyarországon azt a sorozatot, amivel Robin Williams visszatért a tévéképernyőre. A szitkomból, ami egy reklámügynökség munkájába enged bepillantást sajnos csak egy évad készült, ami viszont a jó hír, hogy a magyar nézők már láthatták az összes epizódot. A szinkron elsőre kicsit meglepett, hiszen a főszereplőnek Tordy Géza adja a magyar hangját, akit a komolyabb Robin Williams-ként szoktam meg.

 Lehet, hogy furcsa, de szerintem két nagyon is jó hangja van az amerikai színésznek, az egyik Tordy Géza, a másik pedig Mikó István. A különbség csupán annyi, hogy ha bolondosabb, lazább és szórakoztatóbb figurát játszik, akkor elsőre Mikó István hangja ugrik be, és ez ennél a sorozatnál sem volt másként. Persze, érthető a váltás, hiszen nem tudta vállalni, de egy picit mégis csalódott voltam. No, nem azért, mert Tordy Géza nem csinálta volna meg jól a szereplőt, csak szerintem ő elsősorban nem az ilyen karakterekhez illik. A videóért köszönet Lengabor-nak.

Szereplők: Robin Williams (Tordy Géza), Sarah Michelle Gellar (Mezei Kitty), James Wolk (Szabó Máté), Hamish Linklater (Bartucz Attila), Amanda Setton (Csifó Dorina), Kelly Clarkson (Zakariás Éva)

Keresem...

 Az HBO saját gyártású, melegekről szóló sorozata egész jó lett, a szinkron viszont zseniálisan jó. A legjobban talán a főszereplő magyar hangja tetszik, aki picit lágyabb, mint az eredeti orgánum, de talán pont ettől nagyon is illik a szereplőre. Az már más kérdés, hogy elsőre nem sikerült rájönnöm, ki a szinkronhang, de csak kiderült, hogy Fehér Tibor az, akit nem tudom, hogyan nem sikerült kitalálni, hiszen mostanában elég gyakran hallhatjuk a hangját. A sorozat témája nem tudom, mennyire okozott gondot a színészeknek, egyáltalán okozott-e, de ez is egy érdekes kérdés lehetne. A videóért köszönet Lengabor-nak.

Szereplők: Jonathan Groff (Fehér Tibor), Frankie J. Álvarez (Láng Balázs), Murray Bartlett (Bozsó Péter), Lauren Weedman (Kiss Eszter), Scott Bakula (Fazekas István)
Szinkronrendező: Juhász Anna
Stúdió: SDI Media Hungary

Interjú Németh Napsugárral, az SDI Media Hungary produkciós vezetőjével

 A produkciós vezetővel készített interjút erre a linkre kattintva találjátok.

Interjú Blastik Noémivel, a Viasat szinkronért felelős kreatív producerével

 A kreatív producerrel készített interjút pedig erre a linkre kattintva találjátok.

Glee - Sztárok leszünk

 Az RTL Klub az első évad után kis spéttel tűzte képernyőre a zenés-énekes dráma második évadát napi vetítéssel. A szinkron azért is érdekes, hiszen nem volt róla még szó a blogon, másrészt magam sem ismerem olyan jól ennek a sorozatnak a magyar hangjait. A videóért köszönet Lengabor-nak.

Szereplők: Matthew Morrison (Crespo Rodrigo), Jane Lynch (Spilák Klára), Jayma Mays (Nagy-Németh Borbála), Lea Michele (Molnár Ilona), Cory Monteith (Előd Álmos), Amber Riley (Köves Dóra), Kevin McHale (Szalay Csongor), Jenna Ushkowitz (Csuha Borbála), Dianna Argon (Csondor Kata), Chris Colfer (Baráth István)

Interjú Szalay Csongorral

A Magyarszinkron.hu készített interjút Szalay Csongorral, ez pedig a videóriport második része.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása