Resurrection - 1x01

2014. március 11. - Jasinka Ádám

 Az ABC bemutatta az egyik legígéretesebb új dráma sorozatának, a Resurrection-nek a pilotját, ami úgy hozott 13 milliós nézettséget, hogy egy műsorsávban adták a mondhatjuk hasonló témájú, de mégis más megközelítésű, brutális nézettséget hozó The Walking Dead című kábeltévés sorozattal. A sokszor csajos adónak titulált ABC az idei szezonban mindegyik új drámájával bukott (igen, a Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. is bukás, ha a remek premier nézettséget összevetjük az átlagos nézőszámmal), s a legtöbb tévés újságíró ezért nem is gondolta, sőt, talán még a csatorna se, hogy a nézőket ennyire érdekelni fogja ez a regényadaptáció.

vlcsnap-2014-03-11-09h22m24s212.png

 A Resurrection, hasonlóan a Les Revenants-hoz arról szól, hogy az elhunyt emberek visszatértnek az élők sorába, amivel ugye mindenkinek meglepetést okoznak, főként a családjuknak. Emiatt erős érzelmi töltetekre és drámára számította, amit meg is kaptam, mit ne mondjak egy rendkívül hangulatos és ízléses tálalásban, picit ugyan lassú eseményrajzolás, de mindenképpen különleges történetszálak mellett. A sorozat alapjául szolgáló könyvet nem ismerem, sőt, a sokak által dicsért francia sorozatot sem, ezért kvázi kezdőként néztem meg a sorozat első epizódját, ami nem okozott csalódást, noha lehet még finomítani rajta.

vlcsnap-2014-03-11-13h57m25s27.png

 A történet középpontjában egy fiú, Jacob és a szülei, családja, egy nyomozó valamint Arcadia városa áll. Jacob egy nap, a halála után harminckét évvel később egy kínai falu közelében ébred, majd miután hazahozzák az Amerikai Egyesült Államokba, egy gyámügyes nyomozó segít neki, hogy találkozhasson a családjával. A történetet szépen görgetik az írók, vannak ugyan klisés fordulatok, de valahogy mégsem tűnik az egész olyannak, amit már láttunk volna máshol. Persze, tudom, ritka az ilyen ihletésű sorozat, de a legtöbb drámai fordulat a történettől függetlenül ugyanaz. A Resurrection pedig nagyon finoman bánik ezekkel, mert ha van is sablonos elem, nem dörgölik az orrunk alá, nem akarnak hatásvadászak lenni, és inkább a szereplők érzelmein, mintsem szövegein keresztül próbálnak hatni a nézőkre.

vlcsnap-2014-03-11-14h02m37s152.png

 A drámai, szentimentális jelenetek mellé kaptunk egy kis nyomozást is, ugyanis a nyomozó a család egyik orvos rokonával - aki közvetve, de érintett az ügyben - kutatnak az után, hogy mi történhetett azon a bizonyos napon, ugyanis egyikőjük sem akarja elhinni, amit lát vagy hall. Nem mondom, lehetett volna jobb is az egész, feszesebbre is lehett volna húzni a történetet, de az egész így is volt elég érdekes és kellemes hangulatú néznivaló, ami bizony elgondolkodtatja a tévézőket.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása