Szinkronosok a tévében - 1x05: Görög László

2014. március 09. - Jasinka Ádám

 A Jászai Mari-díjas Görög László játéka a legnagyobb hatást a Szamba című filmben gyakorolta rám, s talán azért is, mert nem ismertem ezt a magyar filmet, ami persze a kedvenceim közé lépett elő. A szinkronhangjával az első találkozás (amikor tudtam, hogy ki szólaltatja meg a karaktert) a brit Sherlock című sorozatban volt, de nem ez volt az első komolyabb szinkronmunkája. Dolgozott a Harmadik műszak, valamint A jog útvesztőjében című sorozatokon, a Hornyák Mihály rendezte Esküdt ellenségek - Los Angeles-nél, illetve ő szinkronizálta a főszereplőt a Szellemdoktor című sorozatban.

 A szinkronizálást persze a színészmesterség mellett csinálja, hiszen a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja 2012 óta. (A színház társulata is említést érdemel, ha már a székesfehérvárin csodálkoztam, ugyanis Gáspár Tibor (Munkaügyek - Folyami Ervin), Györgyi Anna és Ullmann Mónika is Miskolcon játszik.) A színház és a szinkron mellett Görög László a tévében is szerepelt, többek között az Angyalbőrben című tévésorozatban is, ahol Szabó Dezsőkét alakította.

SzATGL4.png

De játszott az Öregberény című sorozatban is, ahol Czapáry Pétert formálta meg.

SzATGL1.png

A Kisvárosban ő volt az egyik epizódban szereplő autóversenyes csapat szerelője és navigátora.

SzATGL2.png

A Família Kft. című sorozatban ő alakította a Xantus Barbara által játszott Kriszta barátját.

SzATGL3.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása