A Breaking Bad-ből igazolt a Broadchurch-feldolgozás

2013. november 19. - Jasinka Ádám

 A Broadchurch az egyik, ha nem a legjobb krimisorozat, amit valaha láttam. A britek megint megmutatták, hogy miért is ők készítik a legjobb drámákat, a hangulatos és nyomasztó sorozatokat. A nyolc epizódos - Angliában rekordnézettséget hozó - szériának pedig készül is az amerikai feldolgozása, ami nem lesz kispályás. A FOX nem nyeretlen kétéves és a remake-hez felkérte az eredetit jegyző Chris Chibnall-t. Azonban a csatorna biztosra akar menni a sikert illetőleg és nem csak az eredeti írót, de az eredeti főszereplőt, David Tennant-et is megszerezte.

AnnaGunn.jpg

 Az amerikai címe viszont nem Broadchurch, hanem Gracepoint lesz, s a főszereplő nem skót akcentussal, hanem amerikai akcentussal fog beszélni. A színészválasztás viszont sarkalatos pontja a sorozatnak, mivel az eredeti páros (Olivia Coleman a női főszereplő) zseniális. A FOX a nyomozónő karakterének megformálására a Breaking Bad legtöbb vitát kiváltó szereplőjét alakító színésznőt, Anna Gunn-t kért fel. A detektív Ellie Miller egy kétgyermekes családanya, aki szülési szabadság után megy vissza dolgozni, de azzal szembesül, hogy a helyére már fel vettek valaki mást, egy nem a városból érkező nyomozót, Emmett Calver-t, akit David Tennant játszik.

 A sorozat középpontjában egy kisfiú megölése áll, és a The Killing-hez hasonlóan a hangulat remek, a színészek pazarul játszanak és a nyomozás átívelő történetszálas. Az érdekes lehet, hogy az amerikai változat mennyire fogja alkalmazni a brit harsány színvilágát, a történettel kontrasztban álló fényképezést. Mondjuk én pont ettől a kettősség miatt imádom a Broadchurch-öt.

 A Gracepoint-hoz csatlakozik még Jacki Weaver is, aki a lakókocsiparkban élő Susan Wright-ot alakítja. Az eredeti változatban ezt a szerepet Pauline Quirke játszotta.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása