Sons of Anarchy – a harmadik évad

2013. október 25. - Jasinka Ádám

 A harmadik szezon darálásával, hiába volt szövevényesebb, érdekesebb a történet mint az előző évadban, nem igazán haladtam. Bevallom volt, hogy untam egyes részeket, mivel vagy nem léptünk semerre, vagy direkt nyújtották az írók a harmadik etapra bekészített réteslapot. A feszült történetvezetés megbicsaklott, s szerintem vakvágányra futott néhány szál, amik miatt sok volt a filler epizód.

vlcsnap-2013-10-24-14h39m55s220.png

 Nem azt mondom, hogy rossz volt amit mutattak a készítők, de két remek évad után azért ennél többet vártam. Elkezdték az évadot valahol, majd félúton üresjáratokat írtak a történetbe és a jól felépített dráma el is bukta a varázsát. Annak ellenére nem vagyok elégedett, hogy az évadzárót most rakták oda igazán először. Mind a két első szezonban a finálé előtt lezárták a történetszálakat és csak felvezették a következő egész évadon átívelő központi ügyet.

 A Sons of Anarchy egy pazar sorozat, ami remek történeti elemeket használ és izgalmasan keveri a kártyákat, csak néha túlzásokba esik. A második szezon végig izgalmas volt, se kitérő, se unalmas rész nem volt, míg a harmadikban érdektelen történetszálakat, gyorsan elvarrt, vagy éppen túlnyújtott frázisokat kaptunk.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

 Ami nekem nem tetszett, az az észak-írországi kiruccanás volt. Amíg a klub nem ment Európába ez a mellékszál jól működött és érdekelt is, hogyan igazgatnak egy másik, de mégis testvérklubot egy más felfogású országban. Azonban mikor a charming-i motorosok odautaztak picit leültek az események és a robbantgatások, Abel elrablása ellenére se találták az írók a helyüket.

vlcsnap-2013-10-25-13h24m14s197.png

 A szervezkedés tetszett, de amilyen sok részt dobtak be azért, hogy felépítsék a drámát, olyan gyorsan varrták el ezeket a történetszálakat. A legtöbb dolog csak a levegőben lógott és sokkal hatásosabbak voltak a családi drámák (Chibs) a két ország távolságával körítve. A kirándulással, a karakterek szempontjából nem megszokott környezettel pont a sorozat lényegét hagyták ki az írók ebből a szezonból. Hozták a tipikus jegyeket, de valahogy egyik se illeszkedett az idegen környezetbe és az eseményeknek nem volt olyan súlya, drámai értéke, mint amikor saját városában szervezkedik a klub.

vlcsnap-2013-10-25-13h24m21s19.png

 Az évad eleje jó volt, felépítették a központi történetszálat, s habár leült a szezon közepe, azért az évadzáróra megint összekapták magukat a készítők. A Jax-Stahl közti szövetségnél én elhittem, hogy az ATF-s ügynöknő most tényleg nem fog kiszúrni a motorosokkal, de a végén a kavarás nagyon tetszett. Egymásra licitáltak és meghökkentett az írók leleményessége. A katartikus zárással pedig az évad egyik legjobb része lett a finálé a 3x01 mellett.

Értékelés: Lehet, másnak tetszett a kitérő, de szerintem elszúrták az évadot ezzel. Tudom, hogy kellett a történetbe az észak-írországi utazás, de valahogy jobban is meg lehetett volna oldani. Szerintem kicsit túl sok szerepet kapott a szerelmi szál, s emiatt nem tetszett igazán, mert amikor azt csinálták, amit Charming-ban is szoktak, akkor élvezetes jeleneteket kaptunk. Összességében tetszetős szezon a harmadik, de valahogy nem olyan hűdejó.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása