Showder Klub – 12x01

2013. október 23. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub stand up-os műsora a tizenkettedik évadát kezdte, s azt kell, mondjam a színvonal továbbra is a béka feneke alatt van, s csak néha dugja ki a fejét a víz felszínére. Reggel tanakodtunk, hogy vajon a műfaj, az áll ki, és dumálj, vagy maga a Showder Klub az, ami megfáradt, s rontja az amúgy szórakoztató fellépők produkcióját? A Rádiókabaré alapján azt mondjuk, hogy utóbbi, s ebben lehet is igazság.

 A Showder Klub első évadai roppant szórakoztatóak voltak, s a legtöbb mai sikeres fiatalabb humorista ebben a műsorban mutatkozott meg a nagyközönségnek. Azért mondom ezt, mivel a stand up-osok zöme a Rádiókabaréban és a Humorfesztiválon kezdte a pályafutását, az RTL Klub-os produkció pedig csak azt a löketet adta meg, amivel országosan ismertté váltak. Azonban az elmúlt szezonokban a Showder Klub közel sem volt olyan vicces és szórakoztató műsor.

SK1.PNG

 Persze egy-két zseniális adás és humorista befutott és olyat nyomott, hogy könnyesre nevettük magunkat. De az egész előző évadot tekintve az látszik, hogy a rádiós felvételek, a hakni (ha használhatom ezt a szót) és az egyéb munkák (lásd Munkaügyek) elveszik nem csak az idejüket, de a poénjaikat is a műsortól, s ezért van az, hogy nem egyszer kiálthatunk fel a produkciókat nézve; ezt már hallottam.

 Ez nem is baj, az ember nem tud ezerfelé szakadni és minden fellépésre, tévés szereplése új poénokat kitalálni, kreatív kapacitással nem lehetne ezt bírni. Az ismétlések ezért is természetesek, vagyis én megbocsájtom, főleg ha úgy csinálják, mint Kőhalmi Zoltán, aki nem sablonosan, ugyanúgy adja elő a történeteit, hanem finomít rajtunk, beleír egy-két újabb gondolatot, ezzel is frissítve a repertoárját.

SK22.PNG

 A Showder Klub nagy problémája továbbra is az utánpótlás és a rövid adásidő. Egyrészt négy-öt humorista rövid játékidőt kapva nem tud kibontakozni, a felépített előadásukat meg kell vágniuk, s így lehet, hogy az amúgy vicces történetek sótlanok a képernyőn. A másik, hogy alig vannak új arcok, akik pedig a műsorban szerepelnek, ők számomra nem viccesek. Ez alól kivétel Gajdos Zoltán, aki az új évad első részében is fellépett és másod ízben is jó volt.

 A 12x01 műsorvezetője Csenki Attila volt, akit én nem kedvelek, de most nem volt rossz. Na, nem azt mondom, hogy tetszett, de nem volt kínos és ez előrelépés. Az első szereplő Loránt Barnabás van, hogy nagyon őrült poénokat mond, de most inkább közepes produkciót hozott, s pár poéntól eltekintve nem igazán volt vicces, amiről beszélt. Az új műsorelem, a morbidal nekem abszolút nem jött be.

SK3.PNG

 A második Benk Dénes szintén nem a favoritom, és az előadásának első fele unalmas és kínos is volt, de a végére összerakta és mondott jó poénokat is, úgyhogy a reklám után volt egy kis minőségbeli javulás. A harmadik fellépő pedig Gajdos Zoltán volt, akinél nem tudom, hányszor, de rengetegszer elmondták, hogy vasutas. Ő jó volt, nekem ebből a részből ő jött be a legjobban, amúgy is szeretem a munkahelyi, vicces történeteket, s Badár Sándor óta tudjuk, hogy a vasút potenciállal rendelkező humorforrás.

Értékelés: Az adás második fele miatt nem volt olyan rossz ez a rész, mint gondoltam. A színvonal nem tudott jobb lenni, mint az előző évadban, de a finálénál élvezetesebb és szórakoztatóbb. A Showder Klub-ot, mint műsort picit átalakítanám, hosszabb adásidő, vagy esetleg kevesebb fellépő, netán régi humoristák (Varga Ferenc József, Badár Sándor...) meghívása dobna az ázsión.

3/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása