New Girl – 3x01

2013. szeptember 25. - Jasinka Ádám

 A New Girl is azon sorozatok közé tartozik, amit a kedvenceim között tartok számon, s habár nem mindig állandó a színvonal, a készítők simán tudják azt a humort, amiért megkedveltem. A második évadban azon felül, hogy a csipet csapat történetei közül szemezgettünk, az írók bizony drámát is kevertek a fő csapásirányhoz, ami az évadzáróban teljesedett ki.

vlcsnap-2013-09-25-20h16m18s42.png

 Az új etap első részében pedig fel is oldották ezt a szálat, és aki nézte az előző évadot az tudja, miről beszélek. Nem is nagyon részletezném – a spoilerek miatt se – ennek a résznek az eseményeit, inkább csak a hangulatról, a poénokról fogalmaznék meg pár gondolatot.

 A szereplők remekül működnek, annyira jó a színészválasztás, hogy a legtöbb humort nem is a kimondottan írt poénok, csattanók, hanem a helyzetkomikumok adják. Egy-egy mimika, testbeszéd zseniális képet tud festeni a New Girl atmoszférájáról, és arról, milyen jól működik a kémia a karakterek között. A harmadik évad első részében pedig zseniális megoldásokat láttunk kezdve a puzzle-özéstől, a szállodai pénzkörön át Winston pulóver-nadrágjáig.

vlcsnap-2013-09-25-20h18m12s122.png

 Annak ellenére, hogy a kedvencem Nick, az első évadban ellenszenves Schmidt-tet is megkedveltem, így az egész csapatot bírom. Talán ezért is jön be ennyire a sorozat akkor is, ha nem tudják azt a szintet hozni, amit megszoktam az íróktól. Szerencsénkre a karaktereket remekül árnyalják, és a tipikusnak mondható gesztusok, mozgásvilág viszi a legtöbb jelenetet a hátán.

vlcsnap-2013-09-25-20h20m43s138.png

 A sok dráma, ha úgy vesszük árthat is a szériának, mivel a rész közben azon gondolkoztam, hogy kell-e ennyi a szerelmi szálak közül, mert bizony unalmasak is lehetnek. Emiatt nem tetszett annyira a rész, de lehet csak bele kell rázódnom a New Girl univerzumába, mivel csak ezzel volt bajom, már ha ezt annak lehet nevezni. A poénok ütnek és az egész van annyira bolond, hogy élvezni lehessen.

vlcsnap-2013-09-25-20h21m12s166.png

Értékelés: Az új szezon első epizódja nem a sorozat legjobb része, de az átlagosnál jobban sikerült. A második szezon eleje után hullámvölgybe kerültek a készítők, és parkoló pályára is tettem a szériát, de szerencsére a szezon végére újra lendületbe jöttek és hozták a színvonalat, ami az első részben is megcsillant.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása