2 Broke Girls – 3x01

2013. szeptember 25. - Jasinka Ádám

 Az én egyik kedvenc szitkomom második évada sajnos felemásra sikeredett és nem igazán tudta megütni azt a szintet, amit az első etapban. Voltak jó poénok, vicces epizódok, de átlagos színvonalat mutattak a készítők. A cukrászdás biznisz, mint történetszál is megbicsaklott itt-ott, és ennek is volt köszönhető – meg a sok helyszínnek -, hogy lapos jeleneteket, vakvágányra futó történetszálakat kaptunk.

vlcsnap-2013-09-25-13h40m51s59.png

 A második évadnak úgy lett vége, hogy az étterem egyik eldugott raktárát pucolták ki alaposan főszereplőink, hogy bérbe vehessék, és a kifőzdéhez közel állítsák fel hőn áhított üzleti vállalkozásukat. Ennek én örültem, mivel az előző helyiség miatt nem volt egyensúlyban az éttermi karakterek és a lányok képernyőn töltött ideje, így igazán interakciókat se láthattunk. Azzal, hogy a cukrászda az étteremben van, ezt a problémát áthidalták a készítők.

vlcsnap-2013-09-25-13h41m39s34.png

 Milyen sikerrel? Húzom a számat, de ambivalensek az érzéseim. Egyrészt a szokásos humort kaptuk, szóval akinek eddig sem tetszett a sorozat, nem most fogja megkedvelni. Mivel a poénok terén hozták az írók azt, amit megszokhattunk, a harmadik évad kezdése bejött, de ennél többet nem láttunk. Jó, az összes szereplőt láttuk, és kimondottan a cukrászda volt a középpontban, de hiányérzetem volt, mivel egyik mellékszereplőt se árnyalják igazán. Egy szitkomtól nem igazán lehet elvárni mélyített, háromdimenziós karaktereket, de szinte üres párbeszédeket, már látott megoldásokat kaptunk.

vlcsnap-2013-09-25-13h41m51s165.png

 De ha azt nézem, hogy tetszett-e ez a rész, akkor nem tudom azt leírni, hogy igen, minthogy azt sem, hogy nem. A kilométerekről kiszúrható poénokat a készítők hagyják kifutni, és ez jó, mivel ha Max, vagy Oleg elkezd valamit, a közönség egyből vágja, mi következik, s az írók nem is igazán erőltetik ezeknek a dialógusoknak a lezárását. Persze rá lehet fogni erre, hogy nincs ötletük, és ugyanazokat a köröket futják, ezért kitalálhatóak a poénok, de szerintem mivel nagyon kis része ez a humornak, inkább adalék.

vlcsnap-2013-09-25-13h43m44s7.png

Értékelés: A részben voltak jó poénok, nevettem is, és nem is laposodott el hangulat. Haladtunk a történettel, ami nem elhanyagolható, de a mellékszereplők szürkeségével nem tudok megbarátkozni. Valamit velük is kellene kezdeni, mert ugyanazt a beskatulyázott figurát hozzák. A sorozat tudott ennél jobb epizódot is, egyszóval közepes volt, évadnyitónak viszont kellemes szórakozás.

5/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása