Ügyféllista – 1x01

2013. július 18. - Jasinka Ádám

 A főként nőket megcélzó sorozatok annyira nem jönnek be, nem a témák, inkább a hangulat és a sok klisé miatt nem szoktak tetszeni. Persze vannak kivételek, amikor drámásabb, lányosabb szériát is nézek, bár legyünk őszinték, nem ezek alkotják a fő érdeklődési körömet. A The Client List pedig tipikusan ilyen, van benne dráma, pletykázós, barátnői társaság – otthon és a munkahelyen is -, egy tapasztalt és mindent tudó édesanya, valamint a kockás hasú férfiak is szívesen vetkőznek a kamerába.

vlcsnap-2013-07-17-19h51m56s120.png

 Úgyhogy minden van, amivel a női nézőket a képernyő elé lehet ültetni. A legtöbb sorozat viszont ennél többet nem tud, legyen az tele jó nőkkel, vagy izmos pasikkal, egyszerűen annyira lebutított, vagy lerágott a történet, hogy az eyecandy is kevés ahhoz, hogy nézhető legyen a műsor. Ha pedig szinte nulla a történet, és főleg a mondandója olyan, hogy se füle, se farka, akkor felőlem meztelenül is rohangálhatnak a szereplők, akkor se nézem.

 Az Ügyféllistától főképp ezért is határolódtam el, nem kell nekem egy olyan sorozat, amiben a főszereplőnő egy számomra kicsit idegesítő színésznő, ráadásul az egész alapszituációja tipikusan csajos sorozatra utal. Na, ennél jobban is csak ritkán tévedek sorozatokkal kapcsolatban. Nem, nem a történetnél tévedtem, tényleg drámás, pletykázós, kockahasas, de ezt valami olyan köntösbe (hehe) öltöztetik, hogy jó nézni és a kedvem is jó lett tőle. Az pedig, hogy JLH idegesítő nem tudom, honnan vettem...

vlcsnap-2013-07-17-19h53m25s218.png

 Mondjuk maga a sorozat nem áll messze attól, hogy némelyik jelenetet ne vegyék át pornófilmbe, de ezek is ízléses megoldások. Nem mutatnak többet, mint más amerikai sorozatok, mondhatni csak a szokásosat látjuk, ami persze ilyen dózisban igencsak vonzó lehet a hölgyek számára. Én csak irigykedni tudtam ennyi izom láttán, de ez más dolog. A hangulat megfogott, nem számítottam ennyire jó légkörű, könnyed, de mégsem súlytalanul, levegőbe beszélő sorozatra.

 A karakterek is jól működnek annak ellenére, hogy szinte a tankönyvből vették ki az ilyen sorozatba illő figurákat. De ha jók az interakciók és a színészek, akkor mi a probléma? És az Ügyféllista egy olyen sorozat, amit jó nézni (nem csak a meztelenkedés, hanem) a szereplők miatt. A színészi játékra nem mondom, hogy a szereplők megformálói lubickolnak, de a főszereplő mindenképpen élvezi, amit csinál és ez jót tesz a sorozatnak.

vlcsnap-2013-07-17-20h09m07s187.png

 Az alaptéma is érdekes, a masszázs miatt sejthető volt a látvány, de az ottani dolgozók is érdekes csapatot alkotnak. A kémia a munkahelyen és családi körben is jól működik, ami elég jó táptalaja a sorozatnak. Ha a történetet nem akarják túlcsavarni, akkor el is időzhetnek egy-egy szereplő árnyalásán, esetleg a főszereplővel való kapcsolatán, amire mintát az első részben láttunk is (főnökasszony).

Értékelés: Nem is húznám tovább, aki olyan sorozatra vágyik, ami emberibb, családcentrikus és kicsit bevezet a masszőrök/masszőzök világába, vagy érdekelt benne, az próbálja ki. A szereplőket könnyű megkedvelni, mert mind a színészek, mind a karakterek jók, és talán emiatt is van az egésznek jó hangulata. A látvány, aminél mindkét nemre gondolnak, pedig dob rajta, ha valakit az ilyesmi érdekelni szokott a tovább mögött talál magának nézetgetni valót.

7/10

vlcsnap-2013-07-17-19h52m48s120.png

vlcsnap-2013-07-17-20h07m57s237.png

vlcsnap-2013-07-17-19h52m10s3.png

vlcsnap-2013-07-17-19h55m05s213.png

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása