Hell’s Kitchen – a tizedik évad

2013. május 31. - Jasinka Ádám

am.PNG

 Gordon Ramsay. Újabb évad Pokol konyhája, de a tavalyi. Vegyesek az érzéseim, mert egyfelől megkedveltem a versenyzőket és a poénokon, vitákon jól szórakoztam, másfelől ugyanazokat a sablon köröket vették elő, mint tavaly, vagy az előző évadokban. Kicsit érdekes összefoglalni ezt az évadot, mert voltak kihagyott részek, de a fonalat sikerült felvennem, nem is ez a probléma. Az van, hogy Gordon Ramsay szinte stabilan hozza ugyanazt a szintet, amit az első évadoknál, csak hogy ez már kevés.

HK3.jpg

 A tizedik szezonban is voltak drámai kiesések, heves indulatok és a jól bejáratott nézői megvezetés. Tudjátok, mire gondolok. Kihívja az aktuálisan leggyengébbeket, majd mond egy nevet, hangulatfokozó zene a háttérben, döbbent arcok, és visszaküldi a sorba. Ezeken meg sem lepődöm, idegesíteni még nem idegesít, de azt a hatást, amiért csinálják nem érik el olyan gyakran. A másik, s ezért is kiszámítható néha, a csapatváltás. Ebben a szezonban kétszer is kaptunk ilyet.

HK2.jpg

 Ne értsetek félre, imádom Gordon Ramsay-t, a főzőműsorait faltam régen, a különkiadásait, mindegyik műsorát szerettem, és kedvelem most is, de a Hell’s Kitchen s a varázsa már megkopott, s a készítők a balhésabb versenyzőkön kívül nem nagyon adnak más szórakozást a nézőknek. A szereplők is mondhatni tulajdonság szerint vannak összeválogatva. Nem akarok senkit bántani, de vannak ducik, afro-amerikaiak, szőkék, esetlenek, ábrándosak... Persze különböző embertípusok kellenek egy reality-be, de a legtöbb évadban visszaköszönnek ezek a jegyek.

 Ennek az évadnak azért voltak jó részei is. A kihívásokba sikerült jó dolgokat is kitalálniuk, bár a kreativitás nem tud elrugaszkodni az előző évadoktól, ezért sok az ismétlés, persze a kötelezőkön (megszerzett alapanyagokból főzés, íz alapján adott alapanyag kitalálása) kívül. A válogatás viszont jól sikerült. Az előző évad ellenszenves versenyzőjét nem kedveltem, működött, viszont az idénre szánt több nagyszájú közül egyiket sem tudtam úgy nézni, hogy indulatokat váltson ki belőlem, sőt kedveltem is őket.

A továbbiakban spoileresebb leszek.

 A döntőre úgy fordultam rá, hogy az interneten belefutottam a győztesbe. De igazán nem vont le az élményből, bár kiegyenlített volt a verseny. Az elődöntős négyesben kettő kedvencem (Barbi, Justin) is benn volt, úgyhogy reméltem, valamelyikük bejut a már döntős versenyző mellé. Így alakult, hogy Christina – Justin döntő lett. Az előző évadokkal ellentétben nem alakították át az éttermet és vették két részre. Ezt sajnálom, hogy kivették, lehet költségcsökkentés, de a dupla évadzáróba belefért volna, mert tetszett, ahogy saját ízlésük szerint díszítik fel az éttermet.

HK.jpg

 Az évadzáróban nem voltak annyira nagy viták, kiakadások, a főzés könnyedebben ment, mint egy rendes adáskor, igazán dráma nem volt. Fej-fej mellett, szerintem kiegyenlítetten versenyzett a döntős páros, de látszott, hogy Christina jobban kordában tartja a szakácsait. A nyertes pedig ő lett, s Gordon Ramsay a tizedik szezont is letudta ezzel a műsorral a FOX-nál.

Értékelés: A sorozat első évadai érdekesek, viccesek voltak. Mint reality és mint szórakoztató műsor jó volt. A versenyzőket is sikerült jól válogatni, voltak akiknek lehetett drukkolni és voltak az ellenségesek. De nem tudott kilépni ebből, nem tud újat mutatni. Gordon Ramsay is visszavett a káromkodásból, a hevességből, valahogy úgy érzem klisésedik a műsor. Az elsőre hatásos fordulatok kiszámíthatók lettek.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása