The Goodwin Games – 1x01

2013. május 20. - Jasinka Ádám

„Let the Goodwin Games begin.”

 Az Így jártam anyátokkal készítőinek új sorozata, a The Goodwin Games, ami elsőre nem is tűnik rossznak. A színészek ismertek, a humora is beazonosítható, illetve az alapötlet, annak ellenére, hogy morbid, ad a sorozat történetének egy ívet. A poénok tűrhetőek, igaz sok kiszámítható, de a hangulata kellemes. Akkor mi a probléma? A FOX úgy döntött, hogy ebből a sorozatból, amit sikerült jól eldugni ismétlések közé, elég hét rész is.

vlcsnap-2013-05-20-11h16m19s54.png

 A készítők neve pedig elég jó reklám lehetett volna, sőt az alaptörténettel évadokra előre lehetett volna tervezni. S tényleg, egyszerű ötlet, de rengeteg potenciál van benne. A sorozat alapötlete abból áll, hogy a Goodwin család feje meghal, a gyerekei pedig szétszéledve élnek, nem beszélnek egymással. Az apa pedig úgy dönt, hogy az örökséget csak próbák, feladatok után adja a gyerekeinek. Mindezt azért csinálja, hogy újra összehozza őket.

vlcsnap-2013-05-20-11h18m10s140.png

 A drámázást ez adja, a gyerekek összeborulása. Kitalálható, hogy nem elsőre jönnek össze, mind a hárman más habitusúak, más fontos nekik, általában saját maguk. Ezt a három gyereket, akik között van orvos, színész és börtönviselt is, az apjuk megpróbálja videók segítségével újra egy családdá kovácsolni. Ugyanis az ügyvédje segítségével rengeteg videót készítettek, amiben ismerteti a próbákat. Ezeknek pedig többnyire az a célja, hogy felidézzék a gyerekkori emlékeiket és próbáljanak szerető családként viselkedni.

vlcsnap-2013-05-20-11h17m21s175.png

 A poénok között nagy durranás nem volt, nem is kimondottan felröhögős a hangulata, inkább kellemes, karakter központú. A stílusa hasonló az Így jártam anyátokkalhoz, nem annyira haverkodós, baráti, de könnyed és kedvelhetőbb. A gyerekeket bemutató kisfilmek az epizód elején nem voltak annyira jók, kitalálható volt, mi lesz a poén.

 A sorozat viszont nem ezért tetszik annyira, nem azt mondom, hogy ez a legjobb, közepes se annyira, viszont az ötlet, és a trükkök, feladatok érdekesek. A videóba rejtett Morse-kód, a társasjáték mind tetszettek, ezek miatt érzem, hogy lenne lehetőség a sorozatban. Viszont az első részt valahogy nem éreztem annyira jónak. Lehet a csatorna is ezért döntött amellett, hogy a szezonon kívül mutatja be, mert hiába jó az ötlet, valahogy azt érzem, hogy a túlságosan kiszámítható történet nem tesz jót neki.

 Az első részben már lejátszották az összeveszést és az összeborulást. Nem azt mondom, hogy nyújtani kellett volna két részbe a történet felvezetését, de amennyire érdekes maga az ötlet, annyira közepes a megvalósítás. De ennek ellenére vannak jó dolgok benne, mint a börtönből szabadul Goodwin, akinek van egy lánya. Na, ott a kislány zseniális. Az apja megpróbál terelni, hogy üzleti út, de átlát rajta, amikor meg ajándékot kap, kéri a számlát, hogy lássa nem lopott-e.

Értékelés: A színészek nem rosszak és a karakterek sem. A probléma inkább azzal van, hogy nem humoros annyira, amennyire egy szitkomtól várná az ember, viszont nem drámás annyira, mint egy dramedy, vagy dráma. Úgy a két műfaj között van valahol. A karakterek tipikusak, de működnek, viszont a sablonos történet miatt, amit drámás vígjátékokban, legyen film vagy sorozat mindig ellőnek, semmilyen a sorozat.

5/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása