Friday Night Dinner – a második évad

2013. május 12. - Jasinka Ádám

 Az angol sorozatok közül nem is tudom ez hányadik, amelyikbe beleszerettem. Annyira jó érzékkel nyúlnak hozzá mindenhez, hogy az hihetetlen. Eltalálják a hangulatot, a szereplőket, a poénokat és a színészeket. Egyszerűen minden klappol a sorozattal kapcsolatban, a legkisebb részletre is ügyeltek és ésszerűen, szórakoztatóan építettek fel minden szereplőt.

vlcsnap-2013-05-10-13h16m17s151.png

  • Megint a csomagtartóban kell lennem?
  • Csak ha szépen kéred.

 Az első évadról nem akartam külön írni, mivel daráltam a sorozatot, de annyit elöljáróban, hogy a sorozat egy zsidó család pénteki esti vacsorájáról szól. Igen ám, de ez az egyszerű ötlet annyira jól van kidolgozva, annyira viccesen, hogy könnyesre nevetem magam. Az ökör humor, egymás ugratása az, amit rendkívül változatosan és szórakozatóan csinálnak.

vlcsnap-2013-05-10-13h28m19s167.png

 Remek lehetőség ugyanis a két testvér, nem csak karakterileg, hanem testvérként is, amit az írók tökéletesen kihasználnak. Szó szerint benne vagyunk kettejük játékában, amiben gondolkodás nélkül piszkálják egymást megalázó módon. Ehhez adtak nekünk egy középkorú, rendszeretőbb, az egész családot, háztartást összefogó édesanyát, egy süket, szétszórt és vicces apát, valamint egy olyan szomszédot, akit egyszerre lehet sajnálni, félni tőle és harsányan nevetni rajta. A képlet tehát első osztályú, a megoldás pedig leellenőrizve.

vlcsnap-2013-05-10-15h48m41s236.png

  • Ínycsiklandó ez a mókus.

 Semmi fakszni, semmi dráma, csak a tiszta humor. Ez az első évad, olyan jelenetekkel, amik után leizzad az ember, annyira nevet. A hangulatot pedig az adja, hogy egy családi vacsorát látunk, pár szereplővel, zárt díszletben, kevés helyen, mondhatni színpadias jelleggel és este. A második évad pedig megfejelte az első humorát. A karácsonyi  különkiadás pedig remek volt, az írók kevés érzelmet is vittek a történetbe, amitől még emberibb, szerethetőbb lett a sorozat és a színészei.

vlcsnap-2013-05-10-13h05m57s126.png

 A humor minősége azért ingadozott, mivel volt egy-két olyan jelenet, ami nem talált annyira, viszont ezt mindig sikerült megkoronázni valami remek poénnal. Ezt a sorozatot mindenképpen ajánlom azoknak, akik könnyed szórakozást keresnek változatos poénokkal úgy, hogy az ismétléseknek is van élvezeti faktora.

Értékelés: A Friday Night Dinner a legjobb új komédia, amit láttam. Jók a színészek és a szereplők is remekül vannak megformálva. Az angolok megint csináltak egy olyan sorozatot, ami kitűnik a sokaságból és olyan jegyei vannak, amit nem sokszor látunk egy amerikai sorozatban.

9/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása