Real Humans - új svéd sorozat az AXN-en

2013. május 10. - Jasinka Ádám

 Személyközi kapcsolatok, identitás, etika. Ilyen és ehhez hasonló alapvető emberi kérdéseket feszeget a Real Humans – Az új generáció című svéd sorozat, amelyben a mesterséges emberek, a hubotok bárki által megszerezhetők, megvásárolhatók, tárgyi tulajdonná tehetők. Ebben az univerzumban szinte minden ember rendelkezik egy gépesített szolgával, hubottal, ám míg egyesek imádják, mások gyűlölik őket.

_MG_6465ny.jpg

 Képzeljünk el egy olyan világot, ahol a robotok annyira emberiek, hogy alig lehet őket megkülönböztetni a valódi emberektől. Olyannyira, hogy az emberek akár szeretővé is fogadhatják őket. A Real Humans – Az új generáció című svéd scifi sorozat egy olyan párhuzamos világban játszódik, ahol az emberek életét visszavonhatatlanul megváltoztatta az emberszerű robotok – a hubotok – tudomány teremtette nemzedéke.

 A nagysikerű 2012-es svédországi premier hatalmas sajtó visszhangot generált. Hetekig a sorozat által bemutatott problémák foglalkoztatták a skandináv közvéleményt, különösen azok, amelyeket Hollywood elkerül. Ki a felelős az emberrobotok tetteiért? Használhatók rabszolgaként vagy akár szexuális rabszolgaként? Vannak egyáltalán jogaik, vagy gátlástalanul adhatók-vehetők? Mit jelent valójában embernek lenni? További érdekesség, hogy a Svéd Nyelvi Tanács a hubot szót felvette a hivatalos svéd szavak listájába. 

 A Real Humans – Az új generáció május 28-ától kedden és csütörtökön 23.00 órától látható, kizárólag az AXN Sci-Fi csatornán.

Forrás: AXN Sajtóklub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása