How to Live with Your Parents For the Rest of Your Life

2013. május 07. - Flankerr

 Rögtön az elején be kell vallanom: a Scrubs pilotja óta objektíven elfogulva imádom Sarah Chalke-ot. Így követtem őt a sajnálatosan korán véget ért Mad Love-ba, és az idén áprilisban bemutatott új sorozatába is, aminek a címét, ha lehet, nem szeretném sokszor leírni. Rögtön a pilot első másodpercei bemutatják a szögegyszerű alapszituációt: Sarah (Polly néven) kislányával elköltözik férjétől, és mivel bolti eladóként esélye sincs saját egzisztenciát teremteni, hazaköltözik szüleihez.

howtolive5.jpg

 Az őket kiválasztóknak jár a pacsi, mert mind Elizabeth Perkins (Weed), mind Brad Garrett (Til Death, Everybody loves Raymond) nagyon jól alakítja a gondtalan, bohém életmódot élő művészlélek házaspárt, akik tökéletesen alkalmatlanok az olyan alapfeladatokra, mint egy kislány felöltöztetése, vagy iskolába vitele. Ez sok vicces konfliktust szül, főleg hogy gyakran aktívan próbálnak kibújni a nagyszülői teendők alól.

howtolive2.jpg

 Pollyt láthatjuk még munkahelyén, életunt főnökével és egy munkatársnőjével, de ők öt rész alatt se voltak összesen öt percet a képernyőn. Bekavar még a képbe az ex-férj, a nemkicsit szétszórt és béna Julian, aki mondvacsinált okokkal (1 hétig állítja be a távirányítót, stb.) próbál felesége és kislánya közelében maradni. Na és persze nem maradhat el az új szerelem felbukkanása sem.

 Ennyiből már látszik, hogy a készítők nem próbálták újra feltalálni a meleg vizet: már bevált sablonokból építkeznek. A szerencséjük az, hogy a termék működik: poénosak a szereplők és a szituációk, imádnivaló kislányt castingoltak, aki fél másodperc alatt átmegy mosolygépből sikító fúriává. Mondjuk az elhagyom őt a fesztiválon panelt talán nem kellett volna előhúzni, de legalább az is vicces volt. Extrának Sarah Chalke elképesztően jól néz ki, és ezt az írók hála égnek ki is használják, mert már-már Scrubs szinten láthatjuk őt szebbnél jobb melltartókban, szettekben.

howtolive8.jpg

 Szóval a How to Live with Your Parents (For The Rest Of Your Life) nem fogja megváltani a szitkom világot. Cserébe kellemes, nagyon vicces és élvezhető, bátran merem ajánlani mindenkinek. Pontszámilag 7/10, és remélem, megy majd feljebb is. A nézettsége sok más, azonnal besülő újonchoz képest elfogadhatóan közepes, akár be is rendelhetik a folytatást. Én szívből szurkolok neki.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása